Friday, October 22, 2010

NASIK LEMAK 50 SEN.........

21/10/10-11.57pm
Pernah makan nasi lemak tak?Pernah makan nasi lemak 50 sen..sekarang dah tak ada dah...nasi lemak semuanya berharga RM1.00 keatas...tak taulah certain place masih ada lagi kot...



 Apapun apa yang aku nak cerita nie adalah berkenaan movie kat bawah nie....ada member aku cakap..."kao tulis kat blog kao...suroh diaorang fikir sebelum buat dialog kat filem....anak aku kata kat sekolah budak2 pakai dialog itu sebagai bahan bergurau dan ejek-mengejek member"..tu yang aku rase nak tulis entri malam nie...ya lah..betul jugak..kadang2 kita rase satu2 benda tu kecil...tapi mungkin kesannya boleh jadi besar...so..apapun harap filem2 Melayu dapat menjana dialog yang lebih beraklak dan sesuai untuk semua golongan masyarakat....
Mari kite tengok trailer cite tu yang dialog member aku tak puashati nie kat minit1:08...jom..apa korang fikir...!?Kelakar tapi.....(kaum perempuan sepatutnya tidak boleh diperlekehkan begitu)



Dunia memang dah moden tapi berbicara biar dengan cara yang betul dan menjadi contoh untuk golongan yang akan memerhatikannya...pelakon mungkin hanya mengikut dialog yang diberi tapi kadang2 kita kena berfikir secara Islam dan orang Melayu yang beradab...apapun jadikan ini sebagai satu teguran jika kamu fikir aku betul.....

Ni..haaa...nak jawab kat Lalink aku kat sana...manader aku cakap kao sombong (memang tak cakap)...tapi apa2pun aku doakan all the best untuk mak...apa yang aku kata tu cuma gurauan dan galakkan saja...kao tau aku bergurau kan..huhu..jika Mak tersentuh maaf aku yer....:)

Hey Muslim woman!!!....dont u ever give anybody touch,see,talk about and anything that condemn you and your religion..even a small part of your body.....

10 comments:

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ermm lme da istilah tu digunakan aku x suka la klu lelaki ckp gitu. cm kurg ajar =)

ASSOYFINGER67 said...

MissXYZ a.k.a Abaikan ;aku sebagai lelaki tau itu memang gurauan lama..tapi bila di publishkan melalui filem..ia akan jadi benda baru bagi yg tak pernah dengar...not nicekan...

shatooman said...

tringat zaman skolah dulu.. nk pergi skolah pagi2, singgah beli nasi lemak 50sen dulu.. ^^

Melati Qistyna's Mummy said...

hmm, xleh dgar dialog tu, xde speker lak, tp tau yg mana..selalu tgk iklan kt tb... mmg sape yg wat skrip tuh otk udang kot [maaf, tersyasyul plak].... mmg tu gurauan lapuk, tp lau dh difilem/dramakan... & menjadi ikutan... banggakah penulis skrip itu????? [huh, cm nk wat n3 plak] :P

el said...

filem melayu skrg suka ati derang je nak taruh ape..xde adat xde kesopanan lgsg...tu ke jentera teras kemelayuan filem kita..harusnye org yg buat skrip tu bc hang punya blog bior dia tau..dan penapis filem pun x amek kesah...bongok kan..derang nie keje ke x..makan gaji buta

Lagenda said...

Hahaha..issue nasik lemak terbabit dgn aku sekali yek??

Idak ler lalink..aku x kecik ati pung..ai tau you gurau2 manja je ngan ai kan?? Muahahahaha..( nak type muah, takut salah paham plak! )hihihi

Ujung kuku pun aku x marah ler! Makaseh atas doa ko assoy..

Melati Qistyna's Mummy said...

hiks, ado ADEGANNN pujuk mujuk laks.... :P

AJ said...

skang ni terlampau openla assoy..ish2..

Mijie said...

owh..igtkan ape nasi lemak 50sen..tgk video 2 bru faham.. 2 ar..mcam xde tapisan kan movie skrg..bebas je nk cakap apa2.aiya..zaman skrg..

Steward said...

Hahah. nasi lemak 50sen.. boleh tambah kuah lagi ker? tapi memang minat sangat nasi lemak.. masih ingat zaman sekolah dulu selalu curi keluar dari gate semata2 nak beli kat pakcik nasi lemak yang naik motor.