Sunday, May 22, 2016

YUNA FIRST STEP (UJIBAKAT ONE IN A MILLION)

22/05/2016 - 11:17pm

Assalam.....Inspirasi.

"Saya rasa kamu memiliki sesuatu yang istimewa.
 Semua orang akan sukakan awak" Paul Moss



___________________________EnD_________

PENJAGA ZOO TERPAKSA TEMBAK MATI DUA EKOR SINGA -SANTIAGO

22/05/2016 - 05:44pm

Assalam...Kesian singa-singa tu...tak pasal-pasal...apapun nyawamanusia lebih berharga dari binatang, itu moralnya! (Walaupun manusia kadang2 lebih buas dari binatang..)

________________

Zoo Tembak Mati Singa Selepas Lelaki Mahu Bunuh Diri Dalam Kandang

Ahad, 22 Mei 2016 


SANTIAGO: Sebuah zoo di ibu negara Chile terpaksa menembak mati dua singa pada Sabtu bagi melindungi seorang lelaki yang mahu membunuh diri selepas memasuki kandang haiwan berkenaan.
Tindakan lelaki yang cuba membunuh diri itu mengejutkan para pengunjung.
Ketua Zoo Santiago, Alejandra Montalva memberitahu rangkaian televisyen TVN bahawa protokol keselamatan dilaksanakan serta-merta selepas kakitangan melihat seorang lelaki menuruni ke kadang singa dari Afrika itu dengan menggunakan tali.
The attack occurred in full view of visitors, who could only watch in horror as the man was mauled and the lions - one male, one female - were killed
Sumber:http://www.dailymail.co.uk/news/article-3602819/Naked-man-jumps-zoo-s-LION-enclosure-suicide-bid-survives-grave-condition-two-beasts-mauling-KILLED.html
Dua haiwan karnivor tersebut, satu jantan dan satu betina mempunyai naluri untuk menyerang dan perlu ditundukkan.
Beliau menjelaskan bahawa peluru pelali tidak dapat menghentikan serangan serta-merta.
"Kami masih terkejut dengan insiden yang berlaku kerana haiwan-haiwan di zoo merupakan sebahagian daripada keluarga kami," kata Montalva.
"Ia merupakan singa yang telah bersama kami selama lebih 20 tahun."
Lelaki yang mahu membunuh diri itu dibawa ke hospital kerana mengalami kecederaan parah. - AFP
http://www.mstar.com.my/berita/berita-dunia/2016/05/22/zoo-chile-bunuh-singa/


___________________________END___________________________

Saturday, May 21, 2016

ZUKIEEE MAMPU HIDUP MEWAH JADI VIRAL DENGAN BERMODAL AWAL RM300

21/05/2015 - 07:26am

Assalam...
Moga maju jaya....antara contoh terbaik untuk di jadikan pedoman...

________________

Zukieee Hidup Mewah Bermodalkan Telefon Bimbit RM300

 21 Mei 2016 

Zukiee antara selebriti media sosial yang menerima pendapatan tertinggi.

PETALING JAYA: Selebriti media sosial iaitu Zukieee mengakui menerima perubahan drastik dalam kehidupannya selepas video-video lucu yang dimuat naik di laman sosial mendapat sambutan netizen.

Malah, Zukieee atau nama sebenarnya, Zulkifli Muhammad, 24, berkata, pendapatan selama tujuh bulan membuat video-video pendek itu mampu menanggung kehidupan keluarganya yang susah.

"Alhamdulillah, pendapatan sejak menjadi selebriti media sosial agak baik saya boleh bantu ibu dan adik beradik lain setiap bulan dan setakat ini sudah beli kereta Mazda RX8 secara tunai.

"Saya daripada keluarga yang susah dan ada tujuh adik beradik, dulu saya hanya seorang pekerja zoo dengan gaji RM800 sebulan sahaja," ujarnya kepada mStar Online. 

Zukie mampu membeli kereta jenis Mazda RX8 hasil pendapatan sebagai selebriti media sosial sejak tujuh bulan.
Zukiee berkata demikian ketika ditemui pada majlis Pelancaran Inspirasi Raya Anzel Scarf, ATL dan Zukiee Pendekar yang diadakan Hotel Royal Chulan, di sini, Khamis.

Tambah Zukieee, hasrat untuk mengubah nasib keluarga dengan aktif di media sosial sudah lama, namun dipendam kerana kekurangan modal untuk memulakan kerjaya itu.

Bagaimanapun, tahun lalu, selepas mampu membeli sebuah telefon bimbit dengan harga RM300, dia dapat memulakan rancangannya itu.

"Sebenarnya saya sudah simpan idea-idea untuk jadi viral sejak tahun 2011, tapi saya tidak boleh buat kerana saya tiada telefon bimbit yang boleh buat rakaman.

"Sehingga tahun lalu, saya tekad beli telefon berharga RM300 yang ada video. Daripada situ saya buka akaun laman sosial dan muat naik video-video yang saya lakonkan," ujarnya.

Sehingga kini, Zukieee memiliki sebanyak 420,000 pengikut laman Instagram dan 500,000 di Facebook.
Majlis pelancaran Anzel Scarft, ATL dan Zukiee yang diadakan pada Khamis.
Dalam pada itu, Zukieee berkata, dia turut menerima banyak tawaran untuk beraksi di beberapa program televisyen dan berlakon drama, namun terpaksa ditolak.

Dia menolak tawaran tersebut semata-mata untuk menjaga eksklusiviti dan jenama dirinya iaitu hanya boleh dilihat di media sosial sahaja.

"Kerjaya saya di media sosial bukan di televisyen, jadi saya terpaksa tolak tawaran-tawaran daripada stesen televisyen yang mahu saya terlibat dalam drama dan program mereka.

"Saya tidak mahu jika terlalu kerap di televisyen membuatkan orang bosan dan tidak mahu menonton saya di media sosial pula," ujarnya.


Selain itu, Zukieee berkata, dia kini mempunyai sebuah syarikat pengiklanan Viral Media Sdn Bhd bagi mempromosi produk di media sosial.

Katanya, ia merupakan gabungan beberapa rakan selebriti media sosial lain yang mempunyai kekuatan tersendiri dalam mempromosi sesuatu produk.

"Saya serius dalam kerjaya ini dan sudah memiliki sebuah syarikat untuk tujuan itu semata-mata. Di bawah syarikat itu saya mempunyai beberapa rakan-rakan blogger yang aktif di media sosial," ujarnya.
http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2016/05/21/zukieee-mewah/
________________________________EnD_______

Tuesday, May 17, 2016

FASHA SANDA DIGANGGU BEKAS SUAMI?

16/05/2016 - 11:34pm

Assalam..pulak! Lambat bertindak nanti disapu orang.....

_____________________

Fasha Sanda Repot Polis Dipercayai Akibat Gangguan Bekas Suami

Selasa, 17 Mei 2016 6:46 AM

Fasha Sandha


KUALA LUMPUR: Pelakon kontroversi, Fasha Sandha enggan mendedahkan punca dia membuat laporan polis pada petang Isnin di Balai Polis Ampang dekat sini namun perkara itu dikatakan akibat gangguan bekas suami, Rizal Ashram Ramli.
Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 32, yang dihubungi bagaimanapun tidak bersedia untuk berkongsi secara terperinci mengenai dakwaan terbabit.

“Maaf saya sedang sibuk dengan penggambaran drama bersiri 100 episod Lara Aishah.

"Ya, memang saya ada buat laporan polis tapi saya tidak mahu komen lanjut kerana kes ini sudah diserahkan kepada pihak peguam dan polis," katanya kepada mStar Online.
Isu terbaharu ini seperti dilaporkan sebuah blog hiburan pada malam Isnin mendakwa bahawa ada beberapa individu melihat kehadiran pelakon itu bersama peguamnya di balai berkenaan pada jam 1 petang dipercayai bertujuan untuk membuat laporan polis kerana sudah tidak tahan dengan gangguan daripada bekas suaminya.
Gambar kenangan Fasha bersama bekas suami dan anak-anak mereka.
Difahamkan, Rizal, 40, sering memasuki kediaman Fasha tanpa kebenaran dan sering mengganggu kehidupan wanita itu apabila dia bersama rakan-rakannya.
Fasha yang tertekan dengan situasi itu dipercayai mengambil tindakan tersebut untuk perlindungan diri.

Pasangan yang mendirikan rumah tangga pada 27 April 2012 itu bercerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutan di sini pada 20 Januari lalu.

Mereka dikurniakan sepasang cahaya mata Putra Rayfal Ramli dan Putri Raysha Jemyma.

Ura-ura keretakan rumah tangga pasangan berkenaan timbul sejak awal Disember tahun lalu namun Fasha enggan mengulas lanjut ketika itu.

Timbul juga desas-desus sebelum ini kononnya konflik dalaman perkahwinan itu dikatakan berpunca daripada tekanan oleh keluarga Rizal.
http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2016/05/17/fasha-repot-polis/
____________________________________EnD__________



Friday, May 13, 2016

ANAK KAMBING JOHOR TIADA DNA MANUSIA

13/05/2016 - 11:57pm

Assalam...
Kuasa Allah berbagai-bagai...

____________________

Anak kambing tidak ada DNA manusia

13/05/2016




PUTRAJAYA - Kajian terhadap anak kambing ganjil yang dilahirkan menyerupai wajah manusia mendapati haiwan itu tidak mempunyai genetik atau asid deoksiribonukleik (DNA) manusia.
Ketua Pengarah Perkhidmatan Vaterinar, Datuk Dr. Kamarudin Md. Isa berkata, anak kambing itu sebenarnya mengalami kecacatan semasa di dalam rahim ibunya.
"Bedah siasat yang dilakukan ke atas bangkai anak kambing berkenaan pada 26 April lalu di Makmal Vaterinar Johor Baharu mendapati genetik kambing berkenaan adalah abnormal.
"Perkara ini adalah lumrah dan ia juga boleh terjadi kepada manusia. Sebenarnya anak kambing berkenaan juga sudah mati di dalam kandungan ibunya apabila kita jalankan pemeriksaan ke atas paru-parunya.
"Peratusan untuk kejadian ini berlaku lagi adalah amat rendah dan tidak sampai satu peratus pun," katanya ketika Sesi Dialog bersama Ketua Pengarah Perkhidmatan Veterinar bersama media di Wisma Tani dekat sini hari ini.
Baru-baru ini, kisah anak kambing tersebut menjadi viral di media sosial kerana wajahnya yang dikatakan menyerupai bayi manusia.

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0513&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_22.htm#ixzz48YGI8oQc 

______________________EnD__________
 

Wednesday, May 11, 2016

SEARH BERI YAZID 48 JAM.....

11/05/2016 - 10:08pm
Assalam...harap papa-papa  selesaikan dengan baik..huss..

_____________________________________________________

Search beri Yazid 48 jam

11/05/2016


Pemain dram Search, Yazid, diminta menghentikan serta-merta sebarang tuduhan bersifat jenayah terhadap kumpulan itu atau berdepan tindakan undang-undang.
Selain itu anggota kumpulan rock legenda berkenaan turut menuntut Yazid membuat permohonan maaf secara terbuka selepas membuat kenyataan negatif terhadap Search.
"Nama baik Search kini tercemar kerana beliau membuat dakwaan kononnya Amy mempergunakan sekolah agama," kata peguam Search Yusmadi Yusoff hari ini.
Katanya Yazid diberi tempoh 48 jam untuk membuat permohonan maaf berkenaan sebelum Search mempertimbangkan langkah lain yang perlu diambil.
"Kami akan memberi notis tegas kepada Yazid untuk menghentikan fitnah. Kes ini memberi impak kepada reputasi Amy sendiri selaku pengasas sekolah tahfiz, selain menjejaskan nama baik anggota lain," katanya.
Hari ini Harian Metro melaporkan Yazid mendakwa dia sudah lama berasa "tawar hati" dengan kumpulan berkenaan tetapi masih banyak bersabar.
Terdahulu dia membuat laporan polis mengenai Amy dan isteri vokalis Search itu, Nourish (atau nama sebenarnya, Norhasniza Hassan) kerana mendakwa tidak mendapat bayaran hasil persembahan dengan kumpulan itu.
Yazid juga mendakwa dia ditengking Nourish apabila bertanya mengenai wang yang dirasakan haknya.
Yazid buat Search kecewa
Pemain dram berusia 58 tahun itu juga berkata dia tidak kisah jika disaman kerana apa yang dilakukannya hanya untuk mempertahankan haknya.
“Apa yang saya cakap ini ada kebenaran dan disertakan dengan bukti. Saya dimaki oleh Nourish hanya kerana bertanya mengenai wang yang sepatutnya saya terima,” katanya dilaporkan portal Harian Metro.
Yazid juga bercadang menubuhkan Search Junior jika Search sedia ada ini berpecah.
Sementara itu Amy berkata tuduhan Yazid sama sekali tidak berasas dan tidak melambangkan hubungan erat terjalin sejak kumpulan itu ditubuhkan 35 tahun lalu.
"Kami tidak pernah mengetepikan dia (Yazid) dalam segala urusan termasuk berkaitan bayaran konsert 35 Tahun Search yang bakal berlangsung pada 30 Ogos di Sepang.
"Tindakan dibuat Yazid amat mengecewakan kami semua kerana ia melulu.
"Saya amat terkejut apabila seorang kawan ibarat hendak memutuskan hubungan yang terjalin selama ini," katanya.
Tak masuk akal
Turut hadir di sidang media khas di Hartamas hari ini ialah anggota lain Search iaitu Nasir Daud (bass), Nordin Taib (gitar) dan Hamzah Mohd Taib atau Kid (gitar) serta Nourish.
Di sidang media itu Search menjelaskan semua urusan pembayaran dan pengurusan dibuat dengan merujuk kepada memorandum persefahaman (MoU) 25 Disember 2015.
Dokumen itu ditandatangani antara penaja konsert, Afjets Sdn Bhd, dan Amy, Nasir, Nordin dan Kid. Yazid - yang menghadapi masalah kesihatan - tidak terbabit dalam MoU itu.
Disebabkan perjanjian itu masih di peringkat perbincangan, urusan berkaitan kewangan masih terletak secara langsung di bawah pertimbangan Search.
"Berhubung kedudukan Yazid sebagai pemain dram dalam Konsert Search 35 Tahun, Search mengambil berat terhadap kedudukan pemain dram mereka.
"Seperti diketahui umum Yazid berada dalam keadaan kurang sesuai untuk beraksi sepenuhnya dalam konsert kelak.
"Pun begitu Search sebagai sebuah kumpulan masih tidak melupakan apatah lagi mengetepikan Yazid sebagai anggota kumpulan," kata kenyataan dikeluarkan hari ini.
Kenyataan itu juga menyebut Search tidak pernah mengabaikan kebajikan Yazid atau mengetepikannya.
Malah, kata kenyataan itu, Search sentiasa berkongsi rezeki dengan Yazid walaupun mereka "sedia maklum" dalam banyak keadaan dia tidak berkemampuan beraksi sepenuhnya sebagai pemain dram.
"Tuduhan pecah amanah seperti dilaporkan adalah tidak masuk akal," kata kenyataan itu.
Pada sidang media hari ini juga, wartawan diberitahu Yazid tidak menerima bayaran pertama tetapi sudah menerima bayaran kedua yang dikeluarkan Afjets kepada Search.
Bahan:https://www.malaysiakini.com/hiburan/341120

_________________________________EnD_______

MISTERI SEKUMPULAN AYAM HUTAN MATI .....

11/05/2016 - 07:24am

Assalam...agak-agak...betul ker nie...misteri juga...apa pun kalau silap viral pun ayam jer..haha, kawasan rumah diaorang (ayam) kena ceroboh tak...atau dah buntu tak ada tempat tinggal...
_____________________________________________

Har ini dapat berita misteri ayam hutan mati berjemaah langgar dinding kilang ST kat Muar. Sesama la kita doakan y baik2 je. Semoga kawan2 y kerja di sana dilindungi dari perkara x elok. Allah maha mrngetahui petunjuk apakah sume ni.



ST Microelectronics Sdn Bhd 



.






Sumber:https://www.facebook.com/kisah2benar/
_____________________________EnD________