Sunday, May 2, 2010

ASSOYFINGER67..RASA NAK CAKAP...AKU CAKAPLAH...GENTLE...

02/05/2010-9:22am
Salam buat semua....leth juga badan cuti dua arie nie....makan tido je...hai..."over the city" ler aku nie...
Aku nie tengah fikir...macam2 nie...apa nak cakap nie...tapi rasa nak cakap..tulahhh aku buat post ni...
Ahaa!Ada terbaca satu blog tu pasal fb ler...dia kata fb tu too Israel...memang ler...apapun di dunia nie ...yang bagus2 orang dia ler buat...computer nie pun tangan dia juga....sebenarnya konsep Israelisme nie dah, macam ombak laut.....cuma kita kena ler tepis dengan iman kita yang nipih nie..apapun memang Israel nie nak kuasai dunia...bangsa yang cukup bijak..dan antara kaum yang di sebut dalam Al Quran...Melayu...tu serpih2 aje tu..India...haramm...Cina ..ada juga kat hadis nabi...sapa tau?....Sek rendah dah belajar dah...Berbalik pasal Israel nie...dia nie memang cukup strategy...dari sikat rambut....sampai ke stokin kao pun dia ambil port.Peti tv...rancangan tv,host tv,penaja tv....semua dia ambil kira...jadi kita tak boleh lari....itulah gunanya 5 waktu tu pada kita...sembahyang,baca Al Quran,jaga makan...baru ler kita dirahmati...baik kelakuan jer tak cukup...benda2 wajib tu kita kena buat...kalau dah cukup duit tu naik haji....dan yang penting kita gunakan technology nie untuk ingatkan sesama kite...merapu boleh tapi untuk kecerian...yang penting kita bersatu sebagai umat Islam....aku tulis nie tanpa bukti fakta...aku cuma rasa nak cakap aje..adelah belajar dan baca sikit2.......harap ia boleh buat aku dan kamu tersedar dan tak terleka oleh apa yang ada di dalam
 nie(dunia IT).
Nie..terasa nak berpantun ler pulak...:
Main Fb berlawan2
Menanam sayur serata pekan
Makanan ditabur mengenyangkan ikan
kambing mengembek minta makanan
Cubalah fikir wahai kawan
Sayur ditanam tak boleh dimakan
Suami balik perut kelaparan
Agenda Israel jadi kenyataan.
Wassalam!

4 comments:

hijabmaya said...

Betol, betol, betol... sama-samalah kita bermuhasabah diri...

Lin Creshk said...

yea... trimas bro sebab mengingatkan kami.... caya sama lu!!!!!!
http://cicaktonjeng.blogspot.com/

ASSOYFINGER67 said...

To:Lin Creshk...Salam...tugas kita bersama...yeyeahhhhhhhh!chaos!

al-jannah said...

leh diperbaiki lg...