Sunday, August 22, 2010

AKU DAPAT JAWATAN PROMOTER....YE KER NI!!???(SENGEH) APA YANG PENTING BACA SURAT NUFF KAT BAWAH TU!!!!

21/08/2010-07:14am
 Heeheeeee(sengih)...teringat plak kata AJ ......
Geng Cerita Sensasi!!!
dia kata sekarang aku dah jadi blog promoter..haha..jawatan baru tu...minta persatuan blogger bincang  dan bagi elaun kat aku...bayaran boleh bincang punya (gurau jer)....jangan pulak lapor pada Persatuan Penyamun2..macam kisah 40 penyamun arahan Allahyarham P. Ramlee..haha..!ha!haha!...apapun apa yang aku ketengahkan ini adalah sesuatu yang pasti memberi manafaat bersama dan ia berbentuk info yang mungkin kita terlepas pandang atau baca atau memang tak pernah tahu...

 Diambildari blog Che Wie (klik tajuk tu untuk link ke blognyer) di alamat:

http://myskrempes.blogspot.com/2010/04/surat-cinta-buat-nuffnangers.html


Surat Cinta Buat Nuffnangers

April 20, 2010 ·







* Tolong jangan inform bahawa kita telah klik iklan dalam CBOX atau Shoutmix yang ada dalam blog ini dan blog yang kita lawati kerana ia satu kesalahan. Cukuplah sekadar menulis nota 'salam' tanda lawatan/kunjungan. Ikhlas itukan lebih baik.

Dear Nuffnangers,

As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we'll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we're forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

Thank you for your attention.

Cheers
Blogger Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd
Who Im is not important...but what I do must be valued 










22 comments:

DaHLia said...

tu surat cinta lama..:D
ingatkan ada surat baru ...
yg terbaru, ada 2orang blogger kena potong earning CPC diorang..bukan potong, kira hangus terus..huhuh

ASSOYFINGER67 said...

DaHLia,tapi aku baru baca huhu..apapun t?k bagitau...

touyakaruma said...

ohhh ingat yang terbaru , rasanya semua dapat kot ?

http://touyakaruma.com/blog/

zalin said...

haha..aku memang ikhlas ziarah blog blogger..

akuzle said...

ader lagik eks kes neh? gua x berani nk klik huuu... tak click pon pendapatan x seberapa... kalo click?? ngeeriiii!!!

ASSOYFINGER67 said...

touyakaruma;baruy baca..hahaha

zalin;akupun iklas sesangat...mention iklan tu bukan apa..kasi member sebelah tu semangat..lagipun dah jadi budaya blogger kan!

akuzle;soriler..ini kes dah lama jugak..aku terlepas pandang...tapi ramai yg masih belum tahu...aku cuma nak inform sesiapa yg berkunjung kesini jer..(senyum)

padin said...

hehe Salam Assoy..

perkara ni dah lama dah rasanya.. Tu pasal aku tak berapa aktif sangat, & kadang2 bila klik pon aku tak tulis pape kat smix hehe.. just tinggal pesan mcm biasa je

annazanariah said...

bagus assoy bagi tau. bagi newbie for sure tak tau. macam anna pun tak tau. juz ikut je budaya berblog ni.. btw, thanks again.. :)

AJ said...

hehe visa assoy..jokinglah..aj pun xtau thanks mention blog aj ekeke..bgus btol assoy nie.. aj klik pun ikhlas,so mcm mne adakah kte akan truskan tradisi ni??

ASSOYFINGER67 said...

padin;aku nak ganti anu ganti nuff huhu

SkreMpes! said...

Okeh! cantekk..
Pepehal pun lau klik tu, agak2 r, pepandai r. Buat r ayat lain dlm cbox tu.

k, Thanks bro!..stuju saja

Adha said...

ishh gerun aku camni..bro aku copy bende ni yee..=)

ASSOYFINGER67 said...

Adha;boleh jer..kalau nak yang terbaru p blog Dahlia atas sekali tu...

ASSOYFINGER67 said...

AJ & SkreMpes!;aku ngan aj akan buat (1)...bergantung pada berapa iklan keluar ..mula2 sebelum mesej

annazanariah;akupun sama ...selama nie aku klik pun macam kao jugak..ikut budaya otai2 sebelum kita...manalah nak tahu fasal2 nie semua!:)

Abu Luqman said...

sebelum ni 4 bulan sudah kut ...al dapat surat ni..buat diam je..takut ana sorang je kena warning...tapi ramai yang kena.apa pun kita percaya pada rezeki ye...tak kllik sendiri..org lain klik ye kan

ASSOYFINGER67 said...

Abu Luqman;setuju sangat...sama ngan bab2 follow nie huhu

Mijie said...

thanks bg info ni..dulu selalu jgk buat..tp sekrang dh x buat dh mcam nie..

ASSOYFINGER67 said...

Mijie;kita belajar...nuff juga belajar dan mengkajikan dari masa ke semasa....

caliph shuriken said...

siyes ar bru tau dlm mggu ni =p
sy buat ayat kias2 jaa mcm biasa, hikk...

ASSOYFINGER67 said...

caliph shuriken;aku pun baru terbaca masa entri ini dibuat..huhu...takper belajar mengatasi masalah kan!?Aku pun baru berusia 4 bulan di sini(dunia blogger)....:)

: bluedianthus : said...

Takpe..kalau baru lagi memang akan buat kesilapan..macam saya dulu juga..:)
Jadi kena hati2 la, sistem Nuffnang dah canggih sekarang ni...boleh detect fraud click..:)
Lebih baik banyakkan trafik, cun boleh dapat Buffered earning..:)

ASSOYFINGER67 said...

: bluedianthus :;Thanks blue...:)