Thursday, August 11, 2011

MOHD ASYRAF STABIL/LAMAN WEB DIWUJUDKAN TANDA SOKONGAN MORAL

111/08/2011-05:40am
Salam 11 Ramadhan...Moga Mohd Asyraf akan pulih sepenuhnya nanti...moga dapat sambut hariraya dengan sihat!

London a day ago/Source:suffer.frenzyfm.my
___________________________
Pelajar M'sia Yang Diserang Di London Dalam Keadaan Stabil; Laman Web Diwujudkan Sebagai Sokongan Moral
Khamis Ogos 11, 2011PETALING JAYA: Pelajar tajaan MARA, Mohd Asyraf Raziq Rosli yang cedera diserang oleh sekumpulan perusuh di London pada Selasa kini dilaporkan berada dalam keadaan stabil.
Perkembangan terbaru ini dimaklumkan oleh Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Mahathir yang kebetulan berada di London dan berpeluang melawat Mohd Asyraf.
Pelajar itu kini sedang dirawat di Royal London Hospital kerana patah rahang. “Mohd Asyraf berada dalam semangat yang sangat tinggi walaupun cedera dan memerlukan pembedahan untuk membetulkan semula rahangnya. Dia kini sudah boleh bercakap semula.
“Bagaimanapun dia masih tidak dapat memberikan gambaran yang jelas mengenai kejadian itu kerana ia berlaku terlalu pantas," kata Mukhriz.
Ibu kepada Mohd Asyraf, Maznah Abu Mansor, 47, berkata, yang dia telah dimaklumkan bahawa pembedahan yang sepatutnya dilakukan ke atas anaknya pada Rabu terpaksa ditunda atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.
Katanya lagi, kawan anaknya, Sheikh Muhammad Faris Jamil Azhar adalah di antara pelajar Universiti Kaplan yang telah dibawa keluar dengan selamat ke Rumah Mara yang terletak di tengah bandar London.
Dalam pada itu, sebuah laman web yang dinamakan “Let’s Do Something Nice For Ashraf” (www.somethingniceforashraf.tumblr.com) telah diwujudkan sebagai tanda sokongan kepada pelajar tersebut.
Laman web itu menyeru para pelawat agar melontarkan idea apa yang perlu mereka berikan kepada Mohd Ashraf sebagai tanda sokongan moral.
Dalam perkembangan berkaitan, stesen televisyen Sky News telah melaporkan, pihak berkuasa telah mengenalpasti salah seorang penyerang Mohd Ashraf apabila imejnya dirakamkan oleh CCTV ketika kejadian itu.
____________laman web  tand asokongan pada Asyraf__End
Up-dated Story-Klik here


CERITA BARU

Menarik! Mesti Baca!


Ada pertanyaan!!!!Jumpa pakar gang kami:klik here to read:
http://stewardjohn.com/

0 comments: