Monday, October 31, 2011

IRFAN BAKTI AKAN MENINGGALKAN PBSBT BERMULA 31/11/2011 (VIDEO IRFAN LONTAR PINGAT)

31/10/2011-10:23pm

Salam.
Terengganu memang kalah tapi bukan gagal! Maka takdir juga memainkan peranan,kadangkala bila ia tak menyebelahi kita tentulah ada kesilapan kita yang kita tidak mengetahui atau menjangkanya. Tahniah Terengganu kerana mampu pergi sejauh ini.Mungkin tahun depan  Terengganu pula juara.

IRFAN BAKTI lontar pingat naib juara kat penonton

____________________________

Irfan Bakti ucap selamat tinggal kepada Terengganu 


2011/10/31


KUALA TERENGGANU: Jurulatih Terengganu, Irfan Bakti Abu Salim hari ini mengumumkan akan meninggalkan pasukan naib juara Piala Malaysia itu apabila kontraknya berakhir 31 November ini. 

Jurulatih kelahiran Kelantan berusia 60 tahun itu memberitahu sidang media di sini bahawa beliau tidak akan menyambung kontraknya bersama Terengganu.
Katanya, pengunduran itu adalah keputusan terbaik untuk kedua-dua belah pihak.
"Saya sudah berbincang dengan pihak pengurusan Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) untuk tidak menyambung kontrak bersama Terengganu. Tiada paksaan dan keputusan ini dibuat dengan persetujuan kedua-dua belah pihak," katanya selepas menghadiri mesyuarat dengan PBSNT di sini. 

Beliau berkata, Terengganu adalah antara pasukan paling bagus pernah dibimbingnya dan dia tidak akan melupakan negeri Penyu itu. 

"Memang sedih nak tinggalkan negeri ini dan pemain, namun di saat ini saya terpaksa buat keputusan ini demi masa depan pasukan dan diri sendiri," katanya tanpa mengulas lanjut punca sebenar beliau mengambil tindakan itu. 

Di bawah kendaliannya selama dua musim, Terengganu berjaya menjuara Piala FA, menjadi naib juara Liga Super dan terbaru naib juara Piala Malaysia selepas kalah kepada Negeri Sembilan 2-1 dalam perlawanan akhir Sabtu lalu. 
Pemergian Irfan Bakti bakal menyaksikan Terengganu musim depan akan dikemudi jurulatih baru. 

Ia juga menimbulkan teka-teki ke mana Irfan Bakti selepas ini. 

Bagaimanapun beliau tetap akan diingati sebagai jurulatih yang bertanggungjawab menjadikan Terengganu gergasi bola sepak Pantai Timur. - BERNAMA http://www.bharian.com.my/bharian/articles/IrfanBaktiucapselamattinggalkepadaTerengganu/Article

_________________________End

CERITA BARU

0 comments: