Tuesday, January 3, 2012

MR. OS TETAP PANDU TEKSI

03/01/2012-09:43pm
Salam.
Langkah bijak Mr. Os.Just play safe...takyah nak glamour2 dah...bina kehidupan 
baru huhu tahniah! 
____________________
Menang MLM, Os Tetap Pandu Teksi
Selasa Januari 3, 2012

Os memberitahu akan terus memandu teksi sebagai punca rezekinya.SHAH ALAM: Pelakon dan pelawak, Mohd Yusof Abdul Hamid atau lebih dikenali sebagai Os akan terus menjadi pemandu teksi walaupun telah diumumkan sebagai juara program Maharaja Lawak Mega (MLM) pada Jumaat lalu.
Os berkata, dia tidak akan berhenti daripada memandu teksi hanya kerana telah bergelar juara disebabkan kerjaya itu telah sebati dengannya.
"Saya akan tetap memandu teksi sebagai punca pendapatan tambahan kerana saya masih mempunyai permit memandu teksi sehingga tahun 2015," ujarnya.
Tambahnya, dia tidak mahu mengharap kepada tawaran berlakon kerana ia tidak memberi jaminan kepadanya dan perlu menampung keluarga dan anak-anaknya yang masih tidak bekerja.
Bagaimanapun Os berkata, dia tidak menolak jika ada tawaran berlakon atau untuk membuat pertunjukan pentas pada masa akan datang.
"Cinta pada dunia lakonan dan melawak masih ada kerana saya sudah terlibat dalam industri hiburan selama 27 tahun dan jika ada tawaran sesuai saya tidak menolak untuk terima sebagai kerja sampingan," ujarnya.
Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai wang kemenangannya pada MLM, Os berkata dia bercadang untuk menggunakan sebahagian hasil kemenangan tersebut bagi menaik taraf keadaan teksinya supaya lebih selesa buat penumpang.
Os berkata, dia tidak bercadang untuk membeli teksi baru kerana kenderaannya sekarang masih dalam keadaan baik.
"Saya tidak bercadang untuk membazirkan duit tersebut kepada perkara yang tidak berfaedah sebaliknya ingin membaik pulih keadaan teksi untuk keselesaan penumpang," ujarnya.
Terdahulu, kumpulan Osbon yang dianggotai oleh Os dan Sharizan Ahmad (Abon) menjadi juara MLM selepas sembilan minggu bertanding.
Mereka berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM350,000 dan sebuah trofi sumbangan Astro. MLM disiarkan menerusi saluran Astro Prima.
____________________________________EnD
CERITA BARU ELLEN 

Post Terkini Belalang


visit here:pakar kami:stewardjohn.com(ask anything)0 comments: