Wednesday, January 11, 2012

ZAQUAN VS RITA RUDANI

11/01/2012-05:02am
Salam.
Malaysia nie...cerita rumahtangga orang pun boleh meletup...
_________________________
Zaquan Minta Rita Rudaini Tidak Sebar Fitnah
Rabu Januari 11, 2012

Rita Rudaini dan suaminya, Aidil Zafuan Abdul Radzak
PETALING JAYA: Bintang bola sepak kebangsaan, Zaquan Adha Abd Radzak menasihati kakak iparnya, pelakon Rita Rudaini Mokhtar agar tidak menyebarkan fitnah kononnya dia telah melakukan perkara tidak baik terhadap seorang wanita.
Zaquan berkata tuduhan yang ditulis dalam entri Twitter milik Rita itu adalah sebagai satu ugutan yang bertujuan untuk memalu serta menjatuhkan maruahnya sebagai orang yang dikenali.
"Terlalu banyak tuduhan berbaur negatif yang dia (Rita) lemparkan kepada saya. Terus terang saya katakan, dengan apa yang ditulis dalam Twitter itu sebenarnya berbaur ugutan kepada saya.
"Sudahlah ibu dan ayah saya tidak sihat, jika mereka dapat tahu tentang hal ini, mereka pastinya kecewa," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, malam Selasa.
Inilah entri Rita Rudaini yang ditulisnya pada petang Selasa menyelar individu tertentu.
Perbalahan antara mereka tercetus apabila masing-masing dilihat mengeluarkan kenyataan sinis melalui laman sosial tersebut walaupun tidak menyebut nama individu yang dimaksudkan.
_____________________________Panasss!!!!

Siapa Pulak Budak Indon Mengaku Kena Liwat Dengan Anwar Ibrahim Ni?


____________________________________Panasss!!!_______


Dalam entri Twitter Zaquan, suami kepada pelakon Ayu Raudhah ini meluahkan rasa kecewa terhadap seorang individu yang tidak pernah pulang ke rumah untuk menjenguk mertua.
Malah Zaquan meminta individu berkenaan tidak mencari masalah dengan sikapnya yang dilihat semakin melampaui batas.
Zaquan Adha bersama isterinya, Ayu Raudhah.
Zaquan Adha meluahkan perasaan marah dalam Twitter miliknya pada entri petang Selasa.
Tambah Zaquan melalui Twiter terbabit, jika dia menjadi “batu api” dalam kemelut yang melanda keluarga, ia adalah disebabkan keinginan dia untuk menyelamatkan abangnya daripada seseorang yang dianggap kejam.
Dalam pada itu menurut Zaquan, dia enggan memberi komen tentang perbalahan antara mereka kerana risau jika isu tersebut akan memburukkan lagi keadaan dan keluarga.
"Saya tak mahu komen tentang perbalahan kami ini. Orang ramai boleh menilai sendiri dengan apa yang ditulis dalam entri Twitter saya itu.
"Tuduhannya sudah melampau dan saya tidak boleh bersabar dengan dakwaannya itu. Kerana itu, saya membalas setiap apa yang dituduh," kata Zaquan.
Bagaimanapun, Zaquan mengakui dia menyesal dengan entri tersebut yang boleh mengundang suasana “panas” terhadap individu yang dimaksudkan.
Sementara itu dalam entri Twitter milik Rita Rudaini pula, pelakon itu sekali lagi menyelar pihak tertentu yang cuba mencampuri urusan rumah tangganya sehingga tahap kesabaran dia telah hilang.
Rita dalam entri petang Selasa menulis pelbagai perkara sensitif tanpa menyebut nama individu yang dimaksudkan termasuklah mengisytiharkan “perang” bagi “membongkar” rahsia yang disimpannya.
“Jantan macam tu tak boleh dibiarkan... dia nak sangat malukan saya, meh kita start the game,” katanya.
Rita yang juga isteri kepada kembar Zaquan iaitu Aidil Zafuan dalam Twitter berkenaan turut berkata, seseorang yang hendak meruntuhkan masjid (merujuk kepada rumah tangganya) akan menerima balasan daripada Allah.
Kata Rita lagi, pihak yang membuat tuduhan kepadanya telah beberapa kali melakukan kejahatan sehingga diberi balasan dengan musibah patah kaki.
mStar Online beberapa kali menghubungi Rita lewat malam Selasa untuk mendapatkan komen mengenai kekecohan yang berlaku tetapi pelakon itu tidak mengaktifkan telefon bimbitnya.
_________________________________________EnD
CERITA BARU ELLEN ( cached copy)



  • AYAT SUCI DI BELAKANG KERTAS NOMBOR EKOR


  • REKOD DUNIA: HOTEL 30 TINGKAT SIAP DALAM 15 HARI


  • LELAKI LEMAH MENJADI PUNCA WANITA QUEEN CONTROL?


  • REMAJA DTETAK HINGGA KAKI KANAN HAMPIR PUTUS


  • SABAH BERPOTENSI MENJADI DESTINASI SYURGA BELI BELAH DI RANTAU ASIA


  • IBU HAMIL REDHA KAKI DIPOTONG SELEPAS TERLIBAT KEMALANGAN


  • GILA! ACARA HARI TANPA SELUAR- BERATUS PENUMPANG KERETA API TANGGALKAN SELUAR


  • AYAH SANGGUP JUAL SIJIL LAHIR KEPADA PENDATANG ASING


  • PERKAHWINAN ‘TOUCH N GO’ DI TAWAU, SABAH


  • PENANGAN AIR SETAN, PEMUDA CEDERA DITUSUK PINGGANG DI RANAU, SABAH


  • KES KHALWAT BEKAS TIM KSU: SALIM PARLAN DAN PASANGAN DIDENDA RM3,000


  • DRB-HICOM BHD MAU KUASAI SEGMEN KURIER MELALUI POS MALAYSIA BHD


  • PEMBEBASAN ANWAR DARI TUDUHAN KES LIWAT: APA KATA NAJIB?


  • PERKAHWINAN EZLYNN: NEELOFA REKA KASUT BERNILAI RM20,000[GAMBAR]


  • TURUNKAN BENDERA WAJAH PM: ADAM ADLI DIGANTUNG PENGAJIAN 3 SEMESTER DI UPSI





  • Post Terkini Belalang


  • 4 comments:

    kak mah said...

    Kenapalah mereka suka gaduh..

    Mak lagenda said...

    x tahulah nak kata apa..masing2 kan public figure. so mudah mengundang kontrolversi bila ada yg x kena..

    Hrp2 semuanya akan berbaik blk..

    Melati Qistyna's Mummy said...

    Hmmm, tu lah... Sarang tebuan jgn di jolok....

    ASSOYFINGER67 said...

    kak mah;seronok kot...:)

    Mak lagenda;kita kena pandai menjaga maruah keluarga...janganlah perkara begini jadi paparan..aku takper ler...haha

    Melati Qistyna's Mummy;dua2 ada sengat...