Thursday, January 24, 2013

AWIE DAN KELAB MALAM....(BAKAL BUKA 3 LAGI)

24/01/2013-12:50pm
Assalam...
Selamat Menyambut Maulidurrasul...Selawat buat Junjungan...
Tahniah buat Awie...aku cuba menjawab soalan2 Awie (walau tak diminta huhu)
1.Takkan saya hendak jual nasi lemak yang saya tidak tahu caranya?
   Belajarlah....banyak buku dan kelas memasak.
2.Teruk sangat ke buka kelab malam?
   Teruk kalau ada jual arak atau kemungkaran..kalau kelab malam nasyid/ alunan Quran ok ler.
3.Apabila saya yang buka, semua mempertikaikan saya? 
   Kerana anda artis....masuk surat kabar...tuler nampak meriah!
4.Di luar sana, lebih ramai orang Melayu yang berniaga kelab, hotel dan pusat hiburan lain    tetapi kenapa tidak dipertikaikan?
  Ye ker...sapa...detailkan atau beri contoh.
5.Jadi apa salahnya saya jalankan perniagaan berasaskan hiburan? 
Saya hanya berniaga bagi meneruskan kelangsungan hidup dan mencari rezeki untuk diri dan keluarga, apakah itu salah?
 Memang salah...dari segi agamalah.
6.Jangan persoalkan mengenai hukum hakam hanya kerana saya seorang artis?
Bukan kerana anda artis tapi kerana anda beragama Islam..(pastinya)
Apapun...yang nyata salah tetap salah....terpulang kepada individu dalam meletakkan tuntutan dan hukum agama itu di mana...masyarakat yang menegur bermakna masih sayang pada Awie...jangan sampai  kasih sayang itu hilang nanti tak ada orang tegur.

________________________
Awie Bakal Buka Tiga Lagi Kelab Malam
Khamis Januari 24, 2013


Awie
PETALING JAYA: Ketika tindakan penyanyi dan pelakon Awie membuka kelab malam di Ipoh, Perak dipertikaikan segelintir pihak, vokalis kumpulan Wings itu sebenarnya sudah merancang untuk memperluaskan lagi perniagaannya dengan membuka tiga lagi cawangan baharu.
Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 45, berkata, dia tidak akan mengendahkan kritikan orang sebaliknya mahu mengembangkan kelab malam berkenaan yang dikenali sebagai Malai Rock Station Bistro masing-masing di Kuala Lumpur, Johor dan Kuantan, Pahang tidak lama lagi.
“Jangan melihat perniagaan kelab itu daripada pandangan yang cetek. Ia adalah sebuah perniagaan dan saya telah melabur ratusan ribu untuknya.
“Malah saya juga merancang untuk kembangkan lagi perniagaan itu pada tahun ini selepas mendapat respons baik daripada pengunjung di Ipoh,” katanya ketika dihubungimStar Online di sini, Rabu.
Awie berkata demikian sebagai mengulas laporan beberapa portal susulan perasaan tidak puas hatinya dengan pihak media yang bertanyakan perkara tersebut semasa malam gala filem Hantu Kak Limah 2: Husin, Mon & Jin Pakai Toncit dekat sini malam Selasa lalu.
Awie menegaskan, masyarakat seharusnya berfikiran terbuka dan tidak mudah menjatuhkan hukum hanya kerana dia berstatus selebriti.
“Saya bergiat dalam bidang hiburan dan tidak tahu cabang perniagaan lain melainkan cabang ini sahaja (membuka kelab malam). Takkan saya hendak jual nasi lemak yang saya tidak tahu caranya?
“Jadi apa salahnya saya jalankan perniagaan berasaskan hiburan? Jangan persoalkan mengenai hukum hakam hanya kerana saya seorang artis?” jelasnya dalam nada kesal.
Inilah bistro milik Awie yang terletak di Ipoh. Gambar petikan beritasemasa.com.
Tambahnya, perniagaan pusat hiburan bukanlah sesuatu yang baharu dan sudah ramai ahli perniagaan Melayu lain turut menjalankan perniagaan berasaskan hiburan seperti itu.
“Teruk sangat ke buka kelab malam? Apabila saya yang buka, semua mempertikaikan saya? Sedangkan benda ini bukannya baharu.
“Di luar sana, lebih ramai orang Melayu yang berniaga kelab, hotel dan pusat hiburan lain tetapi kenapa tidak dipertikaikan?
http://mediamalaya.com/awek-buka-kelab-malam-malai-rock-station-bistro-ipoh-7-gambar/
“Saya hanya berniaga bagi meneruskan kelangsungan hidup dan mencari rezeki untuk diri dan keluarga, apakah itu salah?” soalnya yang berharap isu ini tidak diperbesarkan lagi.
Sementara itu, mengenai watak Husin dalam filem sekuel kepada Hantu Kak Limah Balik Rumah yang dilakonkannya itu Awie berkata, komitmen pada kali ini adalah lebih mencabar kerana dia perlu menterjemahkan Husin yang berada dalam kedukaan selepas diisytiharkan muflis.
“Penceritaan filem kali ini lebih bersahaja tetapi berat. Watak Husin tidak jauh berbeza berbanding filem pertama Hantu Kak Limah Balik Rumah sebelum ini.
“Cuma pada kali ini dia kurang ceria kerana berada dalam keadaan murung dan bersedih selepas diisytiharkan muflis,” katanya yang baharu menamatkan penggambaran filemZombie Kilang Biskut.
http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2013/1/24/mstar_hiburan/20130123151159&sec=mstar_hiburan
_________________________________EnD

0 comments: