Saturday, January 26, 2013

POLIS 75 PERATUS PASTI MAYAT KANAK-KANAK ITU ADALAH WILLIAM YAU


26/01/2013-02:47am
Assalam....
Hmmmm...turut simpati.
________________________
Polis '75% Pasti' Mangsa Adalah William
Asisten Komisioner (ACP) Yahaya Ramli pada sidang media di Balai Polis Subang Jaya.
SUBANG JAYA: Polis memberi kepastian hampir 75 peratus bahawa mayat kanak-kanak yang ditemui di Pelabuhan Klang adalah William Yau.
Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner (ACP) Yahaya Ramli bekata, ia berikutan keluarga William mengenal pasti mayat mangsa berdasarkan parut di hadapan dan belakang kepala serta seluar pendek yang dipakainya.
Keputusan post-mortem tidak boleh menentukan punca kematian kerana keadaan mayat yang telah reput.
Bagaimanapun, berdasarkan keadaan mayat, bolehlah dibuat kesimpulan bahawa kanak-kanak lelaki itu sudah mati selama seminggu.
ACP Yahaya berkata, keluarga mangsa hadir ketika bedah siasat dilakukan ke atas mayat tersebut.
Ibu bapa William dilihat keluar selepas membuat pengecaman di unit forensik Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang.
Bercakap kepada para pemberita di Balai Polis Subang Jaya di sini, ACP Yahaya menambah, tidak terdapat tanda-tanda kecederaan luaran yang ditemui kecuali tanda-tanda bekas gigitan.
"Jadi pihak kami mengandaikan yang kesan gigitan itu adalah gigitan haiwan ketika mayat mangsa terapung di dalam sungai.
"Bagaimanapun, pihak polis tidak boleh memberi kepastian seratus peratus sehinggalah keputusan DNA keluar...mungkin Isnin ini," ujarnya.
Menurut beliau lagi, teori polis setakat ini ialah mayat mangsa mungkin terapung dan dibawa arus sejauh 30km di Sungai Klang dari Bukit Lanchong (kawasan kampung bersebelahan dengan Putra Heights) sebelum ia tersangkut pada enjin boat berdekatan Jeti Kampung Sungai Sireh di Pelabuhan Klang
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2013/1/26/mstar_berita/20130125170655&sec=mstar_berita
_________________________________EnD

 

0 comments: