Wednesday, January 8, 2014

YUNA - TERSENARAI ANTARA ARTIS YANG PATUT DIBERI PERHATIAN 2014 DI AMERIKA SYARIKAT- THE HUFINGTON POST

08/01/2014-11:01pm
Assalam..
Respon yang baik namun kerja keras masih diperlukan lagi! Di tangga ke 19...
19. Yuna
There's a good chance you don't have any Malaysian musical artists in your current music library, so let Yuna be the first. Blending elements of her nation's style with modern pop elements, her music adds a new taste to the palette without estranging listeners. After her 2013 sophomore effort, "Nocturnal," and providing a track for Dreamworks' "The Croods," Yuna has proven that she is more than capable of holding her place in a market that is not her own.
http://www.huffingtonpost.com/2014/01/07/artists-2014_n_4552382.html
____________________________
Portal Berita AS Senaraikan Yuna Antara 20 Artis Berpotensi
 Rabu Januari 8, 2014 
Yuna sedang mencipta nama di Amerika Syarikat.
PETALING JAYA: Penyanyi Yunalis Zarai atau Yuna tersenarai sebagai 20 artis baharu yang perlu diberi perhatian sepanjang 2014 di Amerika Syarikat oleh laman The Huffington Post pada Selasa.
Yuna, 28, turut menjadi satu-satunya artis dari Asia yang dilihat berpotensi untuk mencipta nama dalam bersama 19 lagi artis lain.
The Huffington Post menyifatkan Yuna berjaya membuktikan bahawa dia adalah bukan sekadar penyanyi tempelan dan mampu menempatkan nama dalam industri muzik di Amerika.
"Jika anda masih belum mempunyai sebarang koleksi muzik daripada Malaysia, biar Yuna menjadi yang pertama.
"Menampilkan adunan muzik tradisional negaranya dan diadun dengan elemen pop ia memberikan rasa baharu dan menepati selera pendengar," kata laman web itu tentang Yuna.
Antara nama lain yang turut tersenarai adalah seperti Bad Rabbits, Balance and Composure, Banks, Knytro, Sam Smith dan Wake Owl.
Dalam pada itu, Yuna dalam satu respons di laman Facebook miliknya berkata, dia sangat berbangga terpilih antara 20 artis dalam senarai tersebut.
Lagu nyanyian Yuna bersama Owl City berjudul Shine Your Way turut mendapat pencalonan awal anugerah Oscar kali ke-86 dan akan bersaing dengan 74 buah lagu lain.
Lagu tersebut adalah runut bunyi untuk filem animasi Hollywood berjudul The Croods.
http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2014/1/8/mstar_hiburan/20140108124411&sec=mstar_hiburan
_____________________________________EnD

0 comments: