Saturday, August 14, 2010

SALAD BUAH-BUAHAN ...SEMUDAH 123!

14/08/2010-7:19pm
Kejap lagi nak berbuka puasa..so...aku ucapkan selamat berbuka(buat masa nie)...moga puasa kita diterimaNYA...
Nie ..nak bagitau bagaimana nak buat salad buah-buahan....aku pakai dua buah jer...tembikai dan epal hijau..
Mula2 potong dadu buah tembikai dan epal hijau tu (buang kulit dulu tau)...potong dadu agak2 2cm macam tu!
Lepas tu p kedai beli Ladies Choice untuk salad buah2an...gaulkan buah yang dah dipotong tadi dengan krim salad tu...pastu masukkan dalam peti sejuk selama 2jam atau lebih...ready to serve...bagus dimakan untuk melancarkan sistem pencernaan tubuh kita..selamat mencuba..buat sendiri tau!!!(senyum)


Fruits Salad...serve in cool....very nice taste!!!
A easy fruits dessert  you can ever make! 
*Boleh ditambah dengan tembikai susu,kurma,epal merah,betik,buah lai or whatever fruits u ever think....:)

22 comments:

Lagenda said...

mcm besh je layan nih..but klu simpan 2-3 jam dlm freez tu x berair ke man?

ASSOYFINGER67 said...

Lagenda;Takde hal....lagi lama lagi baik...jgnler sampai lepas sahur plak..huhu..

Afiq said...

bang assoy..biler nak hidangkan salad buah ni kat kopitiam padin?haha terliur tgk..dala pakai salad..fuhhhh!! mengancam!! memang very nice taste!! :D

amira said...
This comment has been removed by the author.
Melati Qistyna's Mummy said...

hehe, besh gak neh, sedap dn baek tuk sistem :)

illianahidayah said...

nice! mmg sedap! suka salad buah!

tehr said...

kan, bukan susah sebenarnya nak makan
buat ringan tangan sikit je...
hehehe

LiFe KaMi said...

mudah dan simple... thank u..

ASSOYFINGER67 said...

Afiq;kena tanya padin dulu,,huhu

Melati Qistyna's Mummy;sedap & senang..budak sukakannya!

illianahidayah;baik untuk kesihatankan....:)

tehr & LiFe KaMi;betul3...:)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

sdp tu soy slruppppp

FloEllen said...

inilah yang paling sedap di nusantara masa kini...sdpnya!!!hehee

ASSOYFINGER67 said...

MissXYZ a.k.a Abaikan:t/k huhu..

FloEllen;aku lantik kao jadi duta aku... heheheh!

S..U..D..@..I..S said...

good idea nak buat petang ni....fulala..sejuk tekak dah rasa

ASSOYFINGER67 said...

S..U..D..@..I..S;pastikan dihidang sejuk K!Good luck..!

RedBoy said...

wahh.. nampak sedap ni.. bertambah sedap bila sejuk..

Tokei Kedai said...

EHEHE..TERLIUR PLAK DAH DEKAT2 BUKA NI EHEHE...ManKete

zulkbo said...

salam bang..
berbuka yang sihat ni
kena pulak dengan
cendol ke?macthing tak??
he he...selamat berbuka..

ASSOYFINGER67 said...

RedBoy;ha..betullah tu...tak sejuk kurengler ckit rasenyer..huhu

Tokei Kedai;ha..Man..Orang bujangpun boleh buat tau..haha!

zulkbo;cendol..ehmm matching juga..tapi ini dessert...makan lepas makan nasi key!(senyum).
ya..kamu juga selamat berbuka...!

TTT said...

oh my peberet :D

ASSOYFINGER67 said...

TTT;ye ker!?(senyum)

puteri cahaya. said...

dapnyer..

ASSOYFINGER67 said...

puteri cahaya;:)...hehe