Wednesday, September 1, 2010

SATU HARI DI SEREMBAN(BERBUKA)...CERITA BIASA:)

01/09/2010-1:50am
Salam....dalam hidup ini bila kita bujang...kita selalu terfikir lebih banyak akan diri kita....itu lumrah!Apapun bila aku dah berkeluarga...aku lupa tentang semua itu...apa yang penting "kerjasama"..eh..itu wonderpet punya ayat..(ha..ha..ha)...apa yang penting ialah keluarga aku (ibuku sudah semestinya no1 dalam hatiku)..bila melihat anak2 ketawa dan bergembira..segala resah ataupun kemurungan akan hilang....begitu juga isteri ku...senyumnya akan membuat aku lega dan selesa...so...ceritanya simple jer..hari tu..29/08/2010..aku pun bertolaklah ke Seremban untuk berbuka puasa di rumah mertua ku...anak2ku semuanya kancong giler..huhu (yelah..dari 1st puasa aku tak bawa mana2...last arie tu pergi P.D....)...dipendekkan cite..lagi 1 jam nak buka.....
Haaa...nie..aku..tugas aku ialah menyembelih buah tembikai nie...ada gaya tak .. huhu

Ini juadahnya..ha..ayam masak cili api tu adik2 ipar aku yang mmasak..lain2 tu beli ler...lauk semua masak sendiri.....air..panas ada..sejukpun ada..!
Nie..peserta2nya..yang dok menunggu...yang tak pakai baju tu hero aku ler yang bungsu....baru nak belajar bercakap....tu baju putih..mem aku...(senyum)
Cantik pulak kuih nie..aku snap ler satu..apa namanya tah...aha!.Sarang semut..(maker kuih nie orangnya "bakal" pada adik ipar lelaki aku..kuih nie promo ler tu..kih..kih..apapun mungkin tahun depan aku ketua merisiknya...haka..hak..korang tunggu episode tahun depan..kalau panjang umor aku ler....:))
Lepas buka tengok anak aku main bunga api kat laman...dengan cousin dia orang..sonok sungguh...terhibur hati aku..tak boleh beli moment nie..heeeee(sengih)
yang nie la..ie..den banggo dongan mak mertua den...dan adik2 ipar den...walaupun tak setinggi mana namun  jalur gemilang tetap dikibarkan tanda meraikan 31/08/2010...tak dapek den nak luahkan...betapa kita harus juga mempunyai naluri cintakan negara dan semangat patriotik yang tinggi...Salam Ramadhan dan Selamat Hari Kemerdekaan ke53 Malaysia.....itu jerlah kisah aku yang biasa jer...tapi bila dihayati kesannya pada silaturahim manusia amat tinggi nilai nya......
Happiness will always be with you as long as you keep your body down and respect other people!

10 comments:

tehr said...

wah, meriahnya budak2 nak beraya

bab makan ni... kalau makan ramai2, seronoknya tak terkira

...tumpang seronok - moga2 keluarga anda sentiasa bahagia dan diberkati selamanya

atie said...

tumpang hepi bro.. :)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

syok btol main bunga api hulalala ske sgt moment tu =)

p/s: bila plak assoy nk sembelih tembikai tok kitaorg huhu

ejum said...

wah seronokknya..main bunga api..msti sronok..harap bergembira sentiasa..raya pon dah nak dekat :)

padin said...

haha betul tu assoy,
time berebut makan ramai2 tu la yang kicknya

aritu aku tengok anak buah aku main bunga api pon, aku terasa mcm nak zman dulu balik, ekekee

Lagenda said...

mmg seronok kalau berbuka bersama keluarga kan soy? Tgk anak2 main bunga api, dah mampu buat ati mak pak ni bahagia sama..

shark said...

meriah lor umah dia..
mmg best kalu sambut ramadhan bersama ahli kluarga

Melati Qistyna's Mummy said...

mmg meriah lau mkn reramai... biarpon simple... :)

tol tu soy, ank2 gembira, makpak dia lg hepi :P

smg soy sefamili gembira sokmo....

cik panadol said...

huh...bulan puasa ni tak sempat lg nk balik kpg berpuasa dengan family...nasib baik ade kwn2 n sepupu sepapat kt sini yg len teman.....

ASSOYFINGER67 said...

tehr,atie,ejum,Melati Qistyna's Mummy:T/kasih..moga korang pun sama yea!!!

MissXYZ a.k.a Abaikan;nantilah huhu..:)

padin;Kenangan memang indah..lebih2 lagi berkaitan raya...

Lagenda ;seronok aku dengar mak cakap camtu!:)

shark;memanglahhh...

cik panadol;Cian adik aku nie..huhu