Tuesday, October 5, 2010

AKU BUKAN JAWA TAPI AKU SUKA.......

05/10/10-12:35pm
Salam buat semua...selamat sejahtera...agar korang semua selalu tersenyum dan gembira...aku ..maintain macam tu jer...cuma kadangkala masalah kecil2 tu tak dapat di elak......huhu.Dah lama tak buat entri fasal makanan nie..bulan puasa dah lepas...raya dah kian menipis...tapi rasanya ada orang akan buat open house Sabtu nie walaupun ikut kiraan falak raya terakhir Jumaat akan datang nie..takper niat sedekah jerlah..hak..hak!
Apapun hari nie aku nak tunjuk gambar antara makanan kegemaranku yang aku hidangkan buat tetamu yang datang ke rumahku.Ingat..aku bukan Jawa tau..tapi aku suka pecal!!haha.ha..jom layan..







tauhu goreng,kangkung...apapun dicelur....kuahnya boleh didapati kat pasar2..nie aku beli kat orang kampung aku..piau punya..hu..hu..(Sure halal!)

Food lover is comeback....huhu!

15 comments:

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

gile sdp ni... pecal my faveret

Lagenda said...

HUaaaaaaaa..aku tgk pun dah penoh air liur aku dlm mulut nih..ake jeles!
Nak pi cari pucuk ubi buat pecal gak ler..

kakngah said...

ko saje jek kan bangkitkan napsu pecal aku..
mencik!

Melati Qistyna's Mummy said...

hua, letak sos tu lebih sket :P

Razis said...

ala tak jawa pun leh makan jugak..mknn dan tak ikut bangsa sekarang..

shark said...

makan cmner tue..
vegeterian nie

el said...

el mmg suka pecal...x suka mkn ngan nasi..mkn gitu aje
smpi skrg x dpt2 pecal..huhuh harus asooy pos kat el no..:)

gdoupt_monster71 said...

Nak oder kuah sila berhubung dgn jeman beragas,sure pure,mantop dan yg penting halal.Handmade from kampung he.he promo promo..

gdoupt_monster71 said...

Nak oder kuah sila berhubung dgn jeman beragas,sure pure,mantop dan yg penting halal.Handmade from kampung he.he promo promo..

ASSOYFINGER67 said...

shark;shark..amik sayur2 tu..curah kuah atasnya..gaul sebati..lepas tu ngap!!huhu


el;lamak lupalak kao membuyong...bagi alamat nt aku fedex..huhu

mar yanie said...

perghh..cam sedap ni..:D

Abu Luqman said...

wow good,,kat penang kite panggil gado gado..kalau hang boh sotong lagi sempoi....perg...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh sedap ni..sejak datang doha lama tak makan..meleleh air liur..huhuhu

ASSOYFINGER67 said...

Abu Luqman;ye ker!?yelah ada kesamaannya..:)Lydia

Miza(Aidyl Azim;T/K kerna menghargai makanan tradisi kite..huhu...agar kao selesa di sana

dianafisa81 said...

sebutnye pekat sikit yer..pecelll...