Sunday, October 2, 2011

PANDANGAN CHEF WAN

02/10/2011-07:16am
Salam.
Chef Wan berkata yang bernas dan dia ada disitu...pasal hidangan dan budjet makanan tentu dia pakar,  malah Chef Wan sendiri bagi aku antara 'world' celebrity/model yang ada yang digunakan (mungkin) untuk promosi di majlis itu!
___________________________
CHEF WAN KRITIK PEDAS RESEPSI NORMAN - MEMEY

    September 30, 2011

Chef Wan Kritik Pedas Resepsi Norman - Memey


KUALA LUMPUR – Redzuan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, meluahkan rasa kesalnya terhadap majlis resepsi perkahwinan pasangan Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang dikatakan bagaikan model di majlis mereka sendiri.
Selebriti terkenal itu berkata di laman Facebook miliknya, Chef Wan Fan Club, meskipun majlis yang menelan belanja sebanyak RM12 juta itu berlangsung dengan jayanya namun kedua pasangan pengantin baru itu hanya berperanan sebagai peragawan dan peragawati di majlis itu.
“If u asked me for my honest opinion is just a wedding that Rafelessia organised to promote their Products non stop the entire evening as i expected too comercialised that it ruined the event for all the guests i have spoken.
“Both Pengantin just play their game since its being sponsored.There nothing wrong with that except it served the purposed to used the Pengantin as their so call model la,” komen Chef Wan di laman Facebook miliknya itu.
Selain itu, beliau yang merupakan antara 200 tetamu terpilih majlis berkenaan turut menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh serta tidak sepadan dengan kos tajaan majlis yang sangat mahal itu.
“Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.
“Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.
“So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12 miilion sponsorship is all about,” katanya lagi di laman web yang sama.
Menurut Chef Wan lagi, ramai media yang hadir di majlis itu memberikan reaksi negatif terhadap lagu-lagu gereja yang dinyanyikan, malah tiada doa selamat pun dibuat sedangkan majlis itu merupakan majlis perkahwinan pasangan Islam.
“Ramai Press tak suka Choir yg menyanyikan lagu2 gereja kawin ni kata mereka sedangkan ini Wedding org islam satu doa selamat pun tak buat and thema pulak Blacktie and evening dress glam habis.
“I am not sure about the choir song gereja ni even though i heard because i sendiri tak tahu apa itu song gereja for wedding. That what the press upset about. Aiyo mesti controversial lepas ni lah. Kita baca la media nanti,” tambahnya lagi.
Chef Wan menyimpulkan bahawa majlis tersebut bukanlah merupakan majlis perkahwinan Norman dan Memey, namun ia lebih kepada majlis keramaian Rafflesia bertujuan untuk mempromosikan barangan kemas mereka dan ‘menenggelamkan’ pasangan itu.
___________________End

CERITA BARU

MENARIK! MESTI BACA!

Ada pertanyaan!!!!Jumpa pakar gang kami:klik here to read:
http://stewardjohn.com/

3 comments:

uncle hyree said...

pergh sekali pakcik wan bukak suara...bagi uncle..ntah betul gak..dah macam model pulak..bak buat kenduri pakai titik peluh sndiri ...tapi itu dah rezeki depa..mgkin ada kebaikan di sebalik tu antara depa dengan sponsor..kita mana tau kan?

ASSOYFINGER67 said...

uncle hyree;harap begitulah yer uncle..jangan masuk angin dah...apapun jangan kena main dengan si Ah Chong dah ler...apapun doa tetap di panjatkan agar diaorg kekal dan bahagia!

Melati Qistyna's Mummy said...

Hmmm, ape2 la, x paham ape yang mahal gak, huhuhu