Monday, October 10, 2011

PERHIMPUNAN KELUARGA KG. DATO MANSUR,RASAH.

10/10/2011-06:00am
Salam.
Semalam balik dari Seremban hampir pukul12:00 tengah malam. Aku amat beruntung kerana mempunyai kampung yang dekat untuk selalu dikunjungi walaupun ia kampung sebelah isteriku. Balikpun atas sebab jemputan ke  Perhimpunan Keluarga Kg. Dato Mansur,Rasah Negeri Sembilan. Bacaan Yassin,tahlil dan doa serta jamuan makan di sediakan. Malam sebelumnya,  gotong royong memasak lemang,kacau dodol  ,rebus ketupat serta memasak (menu:rendang daging,kari kambing (3 ekor kambing)


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=287935561234689&set=oa.221899547875057&type=1&theater
kuah kacang,ais krim dan berbagai juadah sampingan seperti bee hon goreng dan lain2 disediakan) tapi malangnya aku tak dapat mengambil gambar kerana pada malam itu hujan lebat dan akupun ada hal lain yang agak penting juga, Esoknya aku datang makan sahaja! Apapun kari kambing tu memang sedap!
Sessi mengambil gambar juga meriah, ada sessi warga emas, lelaki, wanita dan kanak2 bawah 12 tahun...di sini aku lampirkan gambar yang aku sempat abadikan ...jom layazz!

juru gambar formal ngan tak formal tengah bersedia!
Orang lamo..warga emas....


sessi bergambar wanita......

bila berjumpa semua dah comel2...huhu

sessi lelaki....semangat!

nie orang kuat tengah susun budak2 untuk bergambar
anak bongsu aku dah bad mood nak balik.....
 Di akhir majlis ada cabutan bertuah ...isteri aku dapat "jajan" budak2 jer,,haha
apapun ia satu majlis yang menyeronokkan dan meriah!
Ok tu jer nak cerita,so semalam ngan hari nie tak derlah post baru.....
Gambar malam kacau dodol...(baru dapat)
(((((((((((((((((End))))))))))))))
CERITA BARU


MENARIK! MESTI BACA!


Ada pertanyaan!!!!Jumpa pakar gang kami:klik here to read:
http://stewardjohn.com/

5 comments:

cik panadol said...

Kari kamping?amboi,mesti byk abg mkn kn...jaga2,nnt kne darah tinggi pulak...

Kne tgu ada event mcm ni bru leh kenal sedara mara...kalo takde kepala yg rajin nk incharge perjumpaan mcm ni,nmpk gaya nye selisih bahu tepi jln pon mesti tak kenal tu sedara ke tak...

Sy pon bermasalah nk kenal sedara mara!teruknye....

Penah join sekali je perjumpaan family mcm ni nnrp thn lps..4 generasi trn pdg tp objektif asal, gagal!sebab akhirnye,sy tak kenal pon sesapa dlm family tu huhu~

P/s:-
Panjang pulak komen ni haha...tp ayat n isi tunggang tebalik...mmg fail BM ntl!

orang muo said...

dpat peluang bersama keluarga sanak sedara mmg menyeronokkan

lagenda said...

Jarang2 spt baca kisah keluarga ko skrg ni soy. Bila dpt tgk entry ni, sonok plak. Tp??? Mana gambo ko soy..tak masuk dlm pic pung!

Melati Qistyna's Mummy said...

Besonya family belay isteri ye soy... Untung Ada yg organize......

Tol kata Mak, mana gambo taun punye belog nye...heheheh

ASSOYFINGER67 said...

cik panadol;tak derlah makan sikit jer...orang ramai..kita dah berumur nie mengalah ler haha

orang muo;agar ia kekal zaman berzaman

lagenda;adalah mak...gambar no 4..klik ler!

Melati Qistyna's Mummy;tu campur orang kg sekali..huhu..best2..tahun depan ada lagi!