Monday, November 7, 2011

NAJWA LATIF- ABOUT HER (SEDIKIT TENTANG GADIS INI)

07/11/2011-08:42am
Salam.
(Salam Eidul Adha buat teman seagama!)
Penat juga balik kampung walaupun dekat..tapi yang pastinya malam nie pasti jam melekat..huhu..so rancanglah perjalanan okeh!Najwa Latif! Suka tengok anak ini...agar dia membesar sebagai muslimah yang bekerjaya dan sopan.
___________________
Najwa Latif Tidak Guna Pencuci Muka
Najwa Latif
BILA sudah popular, pelbagai cerita sama ada baik atau buruk seseorang selebriti itu akan diselidik dan dihebahkan kepada umum.
Bagaikan sudah menjadi asam garam dalam kehidupan selebriti lebih-lebih lagi bergelar anak seni yang menceburi dunia lakonan atau nyanyian.
Begitu juga dengan penyanyi muda, Najwa Latif, 16, yang sudah dilanda sensasi walaupun masih setahun jagung.
Dia dikatakan mempunyai krisis keluarga dan Najwa tidak dapat menerima apa yang berlaku ketika itu.
Ibarat angin lalu, penyanyi lagu Cinta Muka Buku ini tidak gentar dengan setiap kritikan yang diberikan oleh peminat berikutan masalah tersebut.
Dia menerimanya dengan positif lebih-lebih lagi apabila ramai peminat yang masih memberikan sokongan kepadanya untuk meneruskan karier seni.
“Saya sangat bersyukur kerana mempunyai keluarga yang sentiasa memberikan sokongan dan semangat.
“Apabila mempunyai keluarga, mereka akan mengingatkan saya untuk belajar menjadi diri sendiri dan mengajar untuk lebih kuat.
“Saya juga menguruskan setiap masalah yang berlaku dengan berfikir secara positif. “Tetapi jika terlalu stres, saya akan makan kot!,” katanya sambil tertawa.
Dari segi pengurusan diri dan kecantikan, tidak banyak perkara yang dapat dikongsikan kerana Najwa seorang remaja yang lebih suka bersederhana sesuai dengan usianya.
“Saya bukanlah seorang yang obses dengan kecantikan. Untuk penjagaan kulit wajah, sebenarnya saya tidak mengamalkan apa-apa produk sebaliknya hanya membasuh muka dengan air biasa kerana mak tidak menggalakkan saya menggunakan sebarang produk.
“Selain itu, saya juga jarang bersolek dan hanya mengenakan solekan nipis dengan bantuan kakak saya, Syafiqa. Namun, selepas menggunakan alat mekap, saya akan pastikan kulit muka saya bersih dari solekan dengan menggunakan produk penanggal mekap.
“Fesyen pula, saya gemar pakaian yang sopan dan selesa dipakai. Selain suka mengubah-ubah cara pemakaian tudung di YouTube.
“Selain itu, saya banyak mengamalkan minum air masak dan makan semua jenis makanan,” ceritanya.
__________________________End
Mummynemo_EllenLELAKI ADA PAYUDARA LEPAS MAKAN UBAT RAWAT PENYAKIT?fb.me/14XB8srwZ17 minutes ago · reply ·retweet · favorite
Mummynemo_EllenGADIS CANTIK CINTAKAN KUCING LEBIH DARI LELAKImummynemo.com/?p=929554 minutes ago · reply ·retweet · favorite
Mummynemo_EllenPelik Tapi Benar: Ular Sawa Berambut Lebatj.mp/w5hcKFabout 1 hour ago · reply ·retweet · favorite
Mummynemo_EllenANAK TIRI WAKIL RAKYAT DITAHAN REMAN is.gd/7J2THSabout 1 hour ago · reply ·retweet · favorite

MENARIK! MESTI BACA!


0 comments: