Monday, November 7, 2011

AIDIL ADHA DI KAMPUNG SOEHARTO - KEDAI BURGER ADIKKU...TERBAEEKK!!

07/11/2011-01:24pm
Salam....
Haaa...hari nie nak cerita sikit fasal kedai burger adik aku kat kampung....kampungku bernama Kampung Soeharto (bekas Felda- boleh baca di entri ku yang pertama-link).
Berger adikku nie memang tip-top fasal ia menggunakan burger (daging dan ayam) tertebal (75 mm kalau tak silap), dalam produk Ramly.
Macam2 burger dijual seperti 
Burger ayam,udang,daging,ikan,benjo dan oblong kambing,oh ya! nugget,fried onion dan kebab pun ada. Ada juga air berkabonat dan aiskrim Malaysia (home made) .
 Roti yang digunakan untuk oblong pula hanya dijual dikedai adikku saja...sumber dirahsiakan!
Kalau aku balik kampung pasti diet aku berterabur dan huru hara,memang mereka adik2 aku tapi bukan kerana itu aku katakan hasil tangan mereka sedap tapi kerana ia memang marvellous .kalau tak...takkan kedai tu digelar KFC Sungai Dusun (nama kampung aku juga tu..ada dua nama tapi yang pakai dalam alamat Kampung Soeharto).
Pemegang syer2 nya ialah mak aku,adik bongsu aku dan adik kedua aku yang juga dulu blogger Jeman Beragas yang sekarang kurang gas dalam dunia blogging kerana sibuk...hik..hik! Aku..assoyfinger67 tukang rasa ajer haha! So welkam to kedai burger brothers aku ...buka pukul 4:00pm hingga pukul 1.00am....kalau ada bola lewat sikit...jom layazzz!!!

nuggets
malam tadi order melambak...sampai aku nak order pun tak sempat..maklumlah diaorang order pakai talipun jer..





lepas goreng di salut pula dengan mix sos (mana diaorang dapat idea tak tau la)
macam prosperity plak!

nampak menarik dan wet!

adik bongsu aku...


meriah...

tekun bro aku nie!





abang besar!





tu belakang tu rumah mak aku ler ..
Suasana di kedai 09:00 malam semalam...
masa Liverpool lawan penuh tapi aku tak join fasal baru sampai ..penat..walaupun tak berapa jam tapi hujan mengganggu perjalanan..tidur kat umah nie ...paginya sesejuk Cameron Highland..inilah tempat lahirku..tempat aku membesar dan inilah peninggalan arwah abahku.
Al Fatihah..
Selamat Menyambut Eidul Adha
Bertakbirlah  memuji Allah!

___________________________End
CERITA BARU



MENARIK! MESTI BACA!


4 comments:

cik panadol said...

terlior tengok burger leleh bro jeman tu....waaah!! kalo depan mata ade burger mcm tu mmg sah2 terabur la diet tu hehehe...

al-fatihah utk arwah ayah abg~

Abu Luqman said...

wah..gang burger semuanye tembam ye..hehe

ASSOYFINGER67 said...

cik panadol;t/kasih!

Abu Luqman;kamilah adik beradik memang solid!haha

Melati Qistyna's Mummy said...

Pergggghhh....... Mmg menggiurkan lah, kami peminat beger tau.... :)

Alfatihah buat arwah abah ye soy, mg rohnya dicucuri rahmat.... Ameennn