Monday, March 19, 2012

ENAM TAHUN PENJARA,600 SEBATAN

19/03/2012-11:33pm

As-Salam...
Nak hukum ...barulah betul macam nie....barulah serik!

_________________

Kena penjara enam tahun, 600 sebatan
2012/03/19

Pegawai dagang mengaku salah guna ilmu hitam, menipu wanita 

RIYADH: Mahkamah Umum Riyadh menjatuhkan hukuman enam tahun penjara berserta 600 sebatan terhadap seorang pegawai dagang atas kesalahan menggunakan ilmu hitam dan penipu, kata polis Riyadh kelmarin.

Akhbar Arab News melaporkan pesalah berusia 40-an itu, mengaku menipu SR550,000 (RM407,004) daripada seorang wanita warga Arab Saudi dan berjanji memberikan ubat ajaib.
Menurut polis, lelaki itu berjanji kepada plaintif yang beliau akan memberi rawatan terapi herba supaya rambutnya kembali tumbuh. 

Pada awalnya, lelaki terbabit didakwa mengambil SR20,000 (RM16,281) dan meminta wanita itu membayar baki secara ansuran. 

Bagi bayaran pertama, lelaki itu memberi mangsa herba dibalut di dalam kain putih dan memberitahu wanita itu agar menyimpannya bagi membantu rambutnya tumbuh. 

Menurut pengadu, rawatan ilmu hitam defendan tidak menghentikan rambutnya terus gugur. 
Ketika polis menahan defendan, polis turut merampas cincin, batu hitam yang beliau dakwa mempunyai kuasa dan kertas bertulisan tangan bahan untuk kuasa ajaib. 

Polis memberi amaran kepada orang ramai tidak melakukan jenayah seumpama itu dan minta memaklumkan pihak berkuasa sebaik menemui orang asing dicurigai mendakwa kuasa sakti mampu meningkatkan hidup mereka.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Kenapenjaraenamtahun_600sebatan/Article

Refer to:http://arabnews.com/saudiarabia/article588540.ece
_______________________________End

visit here:pakar kami:stewardjohn.com(ask anything)

0 comments: