Sunday, August 12, 2012

AWEERA (MOJO) TAK TIRU AWIE


12/08/2012-04:44am
Assalam....
Memang tak sama pun...adalah sikit sama dari segi teknik...so...Aweera tak payah risau yea bro!

___________________________
Kenyataan Disalah Erti, Aweera Tidak Tiru Awie
Aweera menjelaskan tidak meniru Awie sebaliknya mengagumi lagenda rock itu. Foto Facebook Aweera.
PETALING JAYA: Vokalis kumpulan Mojo iaitu Aweera terkilan apabila kenyataannya dalam sebuah akhbar mingguan minggu lalu telah disalah erti sehingga menimbulkan salah faham dikalangan peminatnya dan penyanyi rock, Awie.
Aweera atau nama sebenar Nasharul Aweera Noriyissham berkata, dia tidak pernah memberitahu meniru cara nyanyian Awie ketika ditanya mengenai persamaan yang berlaku di antara mereka sebaliknya mengagumi dan menjadikan penyanyi itu sebagai idola.
"Saya cuma kata Awie adalah idola saya dan bukannya meniru gayanya. Kalau bercakap pasal nak jadi seperti Awie dan menyanyi sepertinya memang tidak akan ada orang boleh lawan beliau.
"Saya sebagai penyanyi baru memang kagum dengannya dan meminatinya sejak kecil," ujarnya ketika dihubungi mStar Online pada Sabtu.
Dalam pada itu, Aweera berkata dia tidak pernah berniat untuk menimbulkan kontroversi dengan kenyataannya itu sebaliknya cuba bekerjasama dengan wartawan apabila ditanya pelbagai soalan.
Aweera mengakui, sikapnya yang suka bergurau mungkin telah menyebabkan salah faham dengan apa yang dikatakannya sehingga dipandang serius oleh sesetengah pihak.
"Bukan nak salahkan sesiapa tetapi memang tiada niat untuk cetuskan apa-apa kontroversi sebegini dan perkara ini juga saya sudah dijelaskan kepada wartawan yang menulis artikel itu," katanya.
Sementara itu, Aweera yang bakal muncul dengan filem pertamanya berjudul Left Wings memberitahu ingin lebih serius dalam dunia lakonan selepas ini dan berharap filem berkenaan akan mendapat sambutan baik daripada peminat.
___________________________________________

Release Date: 30 August 2012
Language: Malay
Subtitle: Info Not Available
Genre: Musical
Running Time: 1 Hour 36 Minutes
Director: Faisal Chal Ahmad
Cast: Aweera, Zouladeq, Wan Zaimie, Paly, Eby Kornelis, Shiqin Kamal

Synopsis: "Leftwings" is a rock musical about four young men who form an indie band with the rock band WINGS as their idol. Their ambition is to fight for rock and to create a name for themselves in the mainstream industry. They also want to be a platform for their idols, thus naming themselves as the LeftWings, to be the left wing to WINGS.

http://www.gsc.com.my/Movie/MovieContents.aspx?search=2012.934.leftwings.1122
see trailer here:http://www.youtube.com/watch?v=sa7sTWllcvE&feature=relmfu
___________________________________________
Dia mengambil keputusan untuk serius dalam bidang lakonan kerana ingin mengembangkan kerjaya seninya selain nyanyian.
"Saya mendapat tawaran berlakon filem berkenaan selepas menghadiri uji bakat yang diadakan dan apabila merasai pengalaman berada di set penggambaran saya jadi seronok dan ingin melakukannya lagi," katanya.
Bagaimanapun kata Aweera, itu bukan bererti dia akan meninggalkan dunia nyanyian kerana baginya kumpulan Mojo adalah keutamaannya buat masa ini.
Filem arahan Faisal Caal Ahmad itu turut menampilkan pelakon Shikin Kamal dan akan ditayangkan pada 30 Ogos ini.
Dalam perkembangan lain, Aweera akan menyambut Hari Raya di kampung halamannya di Kangar, Perlis selama seminggu.
________________________________End
visit here:pakar kami:stewardjohn.com(ask anything)

0 comments: