Wednesday, November 3, 2010

ASSOYFINGER67 1ST CHEQUE!....MUSLIM PRODUCT....BEST!!!

03/11/2010-2:25pm
Terasa ketagih pulak buat entri...huh..humacam ada satu kepuasan pulak...entah ler....tapi itulah yang aku rasa.

Apapun nak cerita ..balik dari kerja tadi (semalam petang) "mem" aku kata ada surat...bila bukak...heheh...tersengih macam dapat hadiah utama loteri (umpama jer...loteri haram tau!)...banyak gak ler...boleh beli beras 5% hancur hampir 100 kilo..huhu...apapun alhamdulillah....proses blogwalking dari April sampai September..banyak tu jer dapat....itu aku yang dah berkeluarga dan BW 2-3 jam ajer sehari...korang yang single takkan tak boleh lebih kut.Apapun tak der tips aku nak bagi...nak tip p blog DaHLia's JouRNaL..haa..kat situ semua ada..larat tak larat jer baca..cite sedikit...aku mula jadi blogger dengan  cik nuffnang bila baca fasal redmummy.com
di sebuah akbar tempatan...tu ler..balik rumah godek internet....jadilah blogger...tak lupa juga pada sifu aku yang terawal iaitu tuanpunya blog BiLa BaDBoY MeNuLis yang banyak menolong aku memahami dan mendesignkan blog aku..hu..hu..cukup cukuplah...!


Seperkara berasingan....hari tu ler...pergi pasa..jumpa mee kuning  nie....besar sikit dari maggi...tak sangka pulak keluaran Muslim...harga RM 1.20/bungkus..kalau mee jenama WIn tu RM0.80 jer sebungkus..sama berat..apapun aku beli jugak mee nie...aku kalau boleh,semua yang aku makan biarlah produk Muslim..tapi apakan daya...kata bangla tu...semua Cina bikin...Melayu boleh tidur jer...(termasuk aku)..dengan slang banglanya..aku cuma mampu tersenyum sinis jer...apapun kita berusaha ke arah itu...ye tak..ok layan yer...memang sedap..tak dinafikan tapi dijual mahal RM0.40 dari harga pesaingnya...apapun promote percuma untuk product nie..kalau korang ada produk 100% Muslim bolehlah halo2 aku...mungkin satu hari nanti kita boleh buat buku produk betul2 halal kat internet untuk rujukan bersama...ok...mari layan..sori ler kalau aku menaikkan nafsu kalian!!!
Niler die nyer....
Perrghhhh...pedas gak...!

Mee nie semalam mem aku goreng...lepas maghrib..hu..hu..ok tau rasanya...makan dengan yakin memang best!


Always satisfied what we have is one of a key of happiness..always find a halal product in market...always ate with confident...always thanks Allah and pray for  Allah direction...

22 comments:

yanie said...

sedapnye mee goreng ala mamak. ni rse nk masak ni. hihi...try la usha gmbr dlm fb chybee. ade album food. yummy :p

Abu Luqman said...

salam ziarah pagi..Assoy...ana dan sekeluarga dah lama beli barangan musim...dulu ana..sikit sikit makan kat luar ..sekarang ni jarang la...mencari yang halal itu fardu

ASSOYFINGER67 said...

Abu Luqman;alhamdulillah....akupun ke arah yang sama....

el said...

mee kuning dia tebal ye assoy..puaslah hang mkn...lm x buat mee goreng..el suka mee goreng basah..then mee gorg mamak letak kuah pasembur yummmyyyy

wahhhh rmi gak yg dpt cek ni..tahniah2...thx jugak kat asosoy support el...:)

Melati Qistyna's Mummy said...

pertama --- wahhh sedap nye mee tu soyy... [smbl lap air liuq] :P

kedua ---- best nyer dpt cek tu, kite pown dpt jumaat lepas, tp lom sempat wat n3, byk tu soy.. beras 100kg...huhuhu

ketiga ----- erkk,dh wat popup komen hek, tahniah2, br x kacau window [senyum lg]....

padin said...

wah bestla da dapat hasilnya hehe
teruskan usaha Assoy, moga hepi selalu dan hepi untuk berblogging jugak

terus lapar tengok gambo makanan, adehh

krole said...

wuahhh besnye da dpt cek dr nuff...tahniah assoy...dan kejap2 tarik nafas lu~wuahhhhhh!!!sdapnye mee goleng tu~mnta:p

ASSOYFINGER67 said...
This comment has been removed by the author.
ASSOYFINGER67 said...

anie;nnt aku survey..huhu

el;t/k gak kat kawan2 semua..:)

Melati Qistyna's Mummy;beras sekilo RM25 inggit..huhuTang pop-up tu brother blog "Apa Khabar Orang Kampung" yang ajar huhu...semuanya kerana korang jugak..thanks for support aku..huhu

padin;T/K sahabat semua..gang 4ever with or w/o shout box, K!

krole;alah ciput jer...tentu krole lagi banaykkan..haha..didoakkan rezki kita semua murah kan amin..

THANKS TO OLD ALL GANG MEMBER,NEW MEMBERS,BLOGGERS...TOGETHER WE ARE THE BLOGGEST!!!

zulkbo said...

salam..
alhamdulillah..
rezeki tu bro..

RozectLyantie said...

macam best jer tgk mee goreng time2 lapar ni..

azilas said...

Salam....

Wahhh, aku pun dah dapat cek dari nuff, kata my hubby....tp aku masih di kg....
fuhhhh sedap tgk tambah2 time banjir ni...kebulur, kedai tutup.mkn apa yg ada je kat umah...

ASSOYFINGER67 said...

zulkbo;:)...t/k

RozectLyantie;memang sedap rasa mee nie..makan pun rasa yakin jer huhu

azilas;T/k dan tahniah jugak buat kao...syukor apa yg ada..sebenarnya makanan sedap bila lapar jer..betul tak..?

ron said...

tahniah assoy dah dpt cek nuff...semoga semakin bersemangat utk berblog...:)

ASSOYFINGER67 said...

ron;thanks ...u2!

mr.curly said...

tahniah bro!!..wa dh pgil org2 kg dtg umah bro mlm ni..kate nk wat kenduri kan kan kan..hikhik

ASSOYFINGER67 said...

mr.curly;banyak kao punya kenduri...aku nak buat deepavali miahahaha....

CheQ PP JoY said...

salam..sory ganggu but nak bgtau fy xbleh comment shoutbox assoy..katenye ip add kene banned..ni add nye 211.25.212.126 hope dpt remove kn dr terus banned ye...sorry atas segala kesulitan.. hepy blogwalking.. =]

Joe said...

tahniah bro!! dapat cek pertama.. usaha dan usaha lagi. Jangan dok jemu, ok... cam aku, he..he..

:: BLUEDIANTHUS :: said...

Tahniah untuk cek pertama assoy..happy for you..:)

BaDBoYs said...

tahniah bro, tak nyesal tolong ko design blog..blog ko banyak menaikan nama BadBoy walaupun pertolongan tu tak seberapa...selamat hari raya korban buat bang sekeluarga...Happy Blogginggg.....

ASSOYFINGER67 said...

BaDBoYs;penghormatan buat sifuku...lama tak berbicara,,harap kao berjaya dgn apa yg kao usahakan..