Friday, November 5, 2010

JAGUNG DAN MAJERIN ...MANIS...BEST,AKTIVITI MENGUNYAH SAMBIL BW...YUMMY!!!!

04/11/2010-11.11pm
Haaaaa...mengantuk...belum kahwin..takper...tapi mesti ada barang2 nie..jagung,kuali(rice cooker pun boleh),majerin gred paling murah(hu..hu),sudu...mulut yang sihat dan sedikit gigi...jagung boleh beli kat frozen vegetables...RM3.00 sebungkus...haa..satu lagi dapur...jom proses.
JAGUNG KUKUS BERMAJERIN..kalau korang beli kat pasar malam ..satu cawan kecik tu pun RM2.00 tau...nie kao layan satu mangkuk...haha,,jom layan
 Jagung prozen...

Kuali dan air dipanaskan....
 Tenggek jagung tadi....

Tutup dengan penutup kuali...kukus dalam 5 minit..
Dah masak...gaul dengan majerin secukup rasa......siap...mudahkan...!



 Jagung manis bermajerin dan handphone canggih aku bluecurry .....antik giler..huhu..jom try!






Foods can creates loves and smile....happiness...dont waste a food...even a corn...!

21 comments:

kiterkitikitu said...

amboi... amboiiii... aammmbbooooiiiiiiiiiiii tidaakkkkk!!!!! nak kena cuba try test nih

Melati Qistyna's Mummy said...

tgn cenonit sape last tuh :P
mesti si bujang kecik kan...

wahhhh,best nyer, mmg kesukaan neh :P

padin said...

uhukkk bestnya nakkk semua boleh???

Skype Crew said...

skype mmg suka mkn jagung nie.. tp xterfikir plak nk bt sndri. asyik beli jer kt kdi..

mjurla bro tnjukkan cara2 nk bt.. InsyaAllah, de mse skype nk bt.... ;)

hiro said...

dappp/

hiro said...

dappp/

Abu Luqman said...

salam ...salam ziarah pagi yang mulia
bila tengok jagung ni teringat aku masa ziarah kemboja 3 tahun yg lalu..makan jagug atas buaian...syokk

yanie said...

hamboih sedapnye jagung!!! hihi... tak letak garam ke?

BezBuddy said...

pandainye wat...leh bukak kedai ni jual...hehe

ASSOYFINGER67 said...

yanie;tak perlu...majerin itu akan memasinkannya...:)

el said...

sedaplah weiiiiiiiiiii....lapar..aku mmg suka jagung..nti nak beli la nak buat kat umahhhhhh..sure mkn giler2 puya

Seroja SA said...

nyum..nyum... muah.. salam...

S..U..D..@..I..S said...

ziarah ptg makan petang2 tentu sdap ni, pernah makan dan bli, ada letak lada sulah dan susu...ble tahannn

Rainbow said...

hahahha rain lebih fokus tang bluecurry tu hahahha..guling2 gelak

keunggulan wanita said...

sedapnya....gerenti anak-anak seri wangi suruh buat, kena beli cepat jagung ni. Nak resepi maggie piza?senang je buatnya...

░♥si lampu neon♥░ said...

BEB TAK PAYAH CAMPOR DGN SUSU KER?

zulkbo said...

salam Assoy..
alahai sedapnya jagus rebus..
sekarang senang tak sangkut gigi
dah,makan yang dah lerui ye..
mudah di sediakan...

ASSOYFINGER67 said...

░♥si lampu neon♥░;tak payah....maljerin dah memasinkan dan melemakkannya....warnanya akan macam susu...gaul ketika panas...123 ngap..huhu

inSan leMoh sEgalo2nyo said...

eh org bukan kene letak susu pekat jgk eh??

LugieAmir said...

Kejap lagi nak beli jagung lah! Nak buat malam ni jugak! Anak2 suka!!

ASSOYFINGER67 said...

LugieAmir;kao cari kat frozen vegetable..Giants ker..maiden..ada..l/k RM3 ke 3.50/paket...selamat nmencuba huhu