Monday, November 22, 2010

T/K AJ/BULAN DAN BBQ & RENDANG CIK MAH...ITS ALL FOODS!!!!

22/11/2010-02:49am
fazril@aj assoy..untuk hargai bro assoy yg tak jemu2 lawat aj...aj nk kasik assoy award hehe
Thanks aj...:) 

Sepatutnya entri ini ku buat seawal pukul 10.00pm semalam....tapi...bila letak kepala atas bantal pukul 9.00 lebih semalam/tadi...korang tauler apa yg boleh terjadi..ha..ha..apapun aku buat sekarang dengan mood yang lain pula...(senyum)..
Lama dah berblogging....hari tu terima mesj dari kawan lama...masa  mula2 aku nak naik dulu...tersenyum puas aku walaupun aku taklah jadi blogger tegar tapi sekurang2nya aku punya rakan2 akrab walaupun kami tak pernah berjumpa...apapun beliau amat membantu aku dari segi semangat dan design...aku nak jadi blog retro selama mungkin..huhu..thanks fren! (senyum):







Blogger BaDBoYs said.







tahniah bro, tak nyesal tolong ko design blog..blog ko banyak menaikkan nama BadBoy walaupun pertolongan tu tak seberapa...selamat hari raya korban buat bang sekeluarga...Happy Blogginggg.....

November 17, 2010 2:40 AM
Malam nie bak kata Jericho Hehehe... bulan tak terang malam ni
ehh...sini bulan teranglah bro...huhu...nie aku ambil khas buat kao...dan korang pun...
Moon at two hand palm....or...moon at dragon mouth...whatever its so beautifull night scenery...about 9.00pm..yesterday...
 













Sebenarnya lepas maghrib semalam....aku di panggil oleh jiranku di bawah sana..dia buat BBQ...so aku datang ler...orang dah jemput..mak...aiii..sate bro nie buat..apalagi aku pantang ngan sate nie..pantang jumpa hahaa...buat sendiri beb...memang abang Ramli nie prolah....(tu yang amik gambar bulan kat car park tadi tu..huhu
sate n moon..huhu

home made sate's....
Banyak lagi makanan..bihun sup,mee goreng,kepak ayam bakar....tapi aku tak lama kerana kat rumah mem dah masak rendang ayam cili api...so..lepak dalam setengah jam...jamah sate agak2 20 cucuk....pas tu minta diri dari tuan rumah.......Sebenarnya hari raya Qurban yang baru lepas ,aku balik ke rumah kakak iparku di Seremban...dia buat rendang nielah....sedap pulak..tu yang anak2 aku dengan aku2 sekali suroh mem masak...pagi semalam pergi pasar borong...beli ayam dua ekor...dan bermulalah edesi rendang ayam Cik Mah..huhu...kelapa 8 biji bro....aku makan sikit jer...haha...gambar yang lebih nie...
video

zaer salam bang assoy..huhu.da siap ke rendang??
cik panadol kunjungan malam bro....sedap makan rendang nampaknye huhu

Haa...Zaer n  CP..nie aku bagi live kat kao panas2 huhu..ok tak..
Ada lagi pic nie ...layan yer..

Berasap lagi.....
Nie baru aku snap tadi...masa sejuk..huhu
 Oklah ...cukup-cukuplah tu...apa yang aku harapkan korang terhibur dengan entri yang mencetus air liur ini...aku...assoyfinger67 ingin menyusun sepuluh jari jika entri ini mengganggu minda dan fikiran serta menu korang esok...maaf juga jika ia menyentuh perasaan mana2 pihak..maafkanlah aku.....:)

Foods.......a thing that heaven also got.....whats menu....buy with your pray reward ,pious(strong believe) and pray for Allah only!

19 comments:

ahmad endo said...

part makan2 memang best

padin said...

hahaha bak nak sikit sate, assoy, oho makan sorang2 yea?

cik panadol said...

cet! tayang gambar je...pos2 kan la sikit kt member sorg ni ha.....

urm satay tu mmg nmpk sedap ar bro....jeles!

wachak said...

nak makan banyak kena buat sendiri ler. Nak lagi sedap gi makan pree dekat open house ... he33

Yellow LEOpard said...

sedapnye..nak seket

AJ said...

thanks assoy...lapo plak nih hehe

ASSOYFINGER67 said...

ahmad endo;makanankan bersifat universal..huhu

padin;jom kita jumpa kat kajang tahun depan..huhu

cik panadol;memang sedap CP...bro nie dulu tukang masak army..huhu

wachak;menikmati ramai2 akan membuat kita seronok makan...buat sendiri akan rasa lebih selesa nak makan...betul tu...

Yellow LEOpard;t/K

AJ said;Thanks also 4D award..sorry 4d feeling..huhu(tak boleh tolong yeop..kao kena suruh mak kao masak..haha (atau cariler tukang masak abadi....;)

+akufobia+ said...

ahh.siot.lapar dot.

Steward said...

Cantik bulan tu Assoyyy... tapi sate tu tak tahan.. siap zoom lagi tu.. meleleh-leleh air liur macam kuah kacang meleleh-leleh..

Ni yang tak best ni.. siap ada rendang lagi tuuu

Zaer!! said...

wahh!! sori bang assoy! terlambat update pasal rendang semalam!! argh! mengapa aku leh jadik begini!!!! argh!! haha..neway! thanks bro assoy,dapat tengok live pon jadik la.kenyang tengok gambar.haha.nnt cakap kak akak,biler leh masak kat umah zaer lak.mengidam ni.hahaha..;p

buyat(bebola tomato) said...

sile bagi alamat untuk kitorang terjah semasa raya nanti..meleleh air liur ni

zulkbo said...

salam Assoy..
semog aanda selalu sihat..
ermmm..gambo sate ngan bulan
tu yang tak tahan tengok,
syahdu bercampo lapo la pulak..
he he..

Farah said...

huhuh bestnyer makan sate:Phehehe


farahwahida

ASSOYFINGER67 said...

+akufobia+;jangan mare..:)

Steward;aku paling suka bulan baru..(gaji)..huhu..bersinar2....haha

Zaer!!;kao kena jadi anak sedara aku dulu...miahaha

buyat(bebola tomato;den rayo2 tak der umah..p pakistan..tabligh..haha(gurau)

ASSOYFINGER67 said...
This comment has been removed by the author.
ASSOYFINGER67 said...

zulkbo;hahaha..gambar tu patut lebih clear dari itu...aku malas nak fokus..panaslah malam tadi..huhu

Farah;InsyaALLAH lain kali rezki kao pulak..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

sate bikin sendirik mmg mulats2 kan? kalau yg beli tuh, kuruihhhh jer :P

ASSOYFINGER67 said...

Melati Qistyna's Mummy;yelah..pasal dia buat sendiri...huhu

Abu Luqman said...

aku cukup tak berkenan orang yang suka bagi award ..pakai baju singlet je..apa ke halnya...kalau gambar elok elok tak apa...huhuhu