Saturday, May 21, 2011

Al-FATIHAH...PERGINYA MAHYON ISMAIL KERAHMATULLAH...


21/05/2011-05:00pm
Al Fatihah....
Perginya Seniwati yang aku kenali sejak kecil..

Seniwati Mahyon Ismail Meninggal Dunia
 Sabtu Mei 21, 2011
PETALING JAYA: Seniwati Mahyon Ismail atau nama sebenarnya Mayayun Binti Ismail telah meninggal dunia pada pukul 1 tengah hari tadi di Hospital Ampang Puteri, Kuala Lumpur.
Menurut cucunya, Ayang Hussein atau nama sebenarnya Natra Yasmin, 27, neneknya itu tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan kritikal selain penyakit diabetis.
"Sebenarnya arwah nenek tidak mempunyai penyakit yang serius selain diabetis yang dialami sejak tahun 1999.
"Cuma pada malam tadi, arwah dihantar ke klinik kerana demam panas serta batuk dan doktor telah memberi ubat yang tidak bersesuaian sehinggakan sistem tubuh badan arwah gagal berfungsi.
"Saya dan ibu, Dila Hussein, membawanya ke hospital dan ketika itu dia terus koma dan terpaksa dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) pada pukul 10 malam tadi," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Sabtu.
Tambah Ayang, keluarganya terkejut kerana tidak sangka Allahyarham meninggal dunia dengan sekelip mata sedangkan pada Khamis lalu, dia bersama ibunya serta Allahyarham telah membeli belah dan meluangkan masa bersama.
Malah Allahyarham yang merupakan ibu kepada Faizal Hussein itu baru sahaja tamat penggambaran drama Terapah Bulan Madu di bawah Skop Production pada minggu lepas.
Jenazah akan dimandikan di Madrasah sekitar Gombah dan dijangkan akan dikebumikan di Tanah perkuburan Ibu Kota, Danau Kota, selepas waktu Asar.
__________________Takziah buat Dilla/Faizal/fairuzHussein__________

Seniwati Mahyon Ismail meninggal dunia

2011/05/21

Al-Fatihah buat beliau

PETALING JAYA: Seniwati Mahyon Ismail atau nama sebenarnya Mayayun Ismail meninggal dunia sebentar tadi di Hospital Ampang Puteri, Kuala Lumpur. 

Allahyarham meninggal dunia pada kira-kira jam 1 tengah hari.
Allahyarham adalah ibu kepada pelakon, Faizal Hussein. Dua lagi anak Allahyarhamn ialah Dilla dan Fairuz Hussein
Suami Allahyarham, Hussien Abu Hassan meninggal dunia pada 25 November 2007.

Jenazah akan dimandikan di Madrasah sekitar Gombah dan dijangkan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Ibu Kota, Danau Kota, selepas waktu Asar.

__________________Takziah buat Dilla/Faizal/FairuzHussein__________End

0 comments: