Thursday, September 15, 2011

SAFEE SALI... SHOW IT ALL OUT!! (VIDEO)


15/09/2011-08:23pm

Salam 17 Syawal.
Safee...sesungguhnya rakyat Malaysia semuanya mendoakan kejayaanmu.Go Safee!
(walaupun komen dari masyarakat luar tidak memberangsangkan (peduli apa)..harap Safee dapat menidakkannya)

_________________________

Safee mula tunjuk belangSESI ujian Safee Sali ke Cardiff City mendapat liputan meluas di Britain yang menyiarkan berita mengenainya pada halaman utama ruangan sukan dengan menyifatkan penyerang kebangsaan itu sebagai 'David Beckham Malaysia.'


KUALA LUMPUR - Penyerang sensasi negara, Safee Sali mempamerkan taringnya apabila meledak gol sulung pada hari pertama sesi latihan bersama Cardiff City di pusat latihan kelab tersebut, kelmarin.
Jaringan sulung Safee pada perlawanan lima sebelah itu begitu menarik apabila dia mengelecek pemain pertahanan skuad bimbingan Malky Mackay.
Ia merupakan perkembangan terbaru Safee yang disampaikan oleh pengurus peribadi pemain itu, Zakaria Ab. Rahim yang bangga dengan pencapaian Safee pada hari pertama bersama kelab divisyen dua England itu.
"Sebelum meledak jaringan tersebut, Safee mempamerkan kehandalannya apabila mengelecek seorang pemain pertahanan skuad Bluebirds.
"Selepas menjaringkan gol, Safee dijatuhkan oleh pemain yang berjaya dilepasinya sebelum itu namun Safee tidak mengalami apa-apa masalah.
"Ia perkembangan yang amat baik kerana Safee tiba hari Isnin lalu dan terus menjalani latihan pada pukul 9 pagi semalam (waktu tempatan)," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, semalam.
Tambah Zakaria, Safee mula menyertai sesi latihan kelab itu di Stadium Cardiff City buat kali pertama selepas berlatih di pusat latihan kelab itu Selasa lalu.
"Safee menunjukkan keserasian dengan pemain dan hubungan dengan rakan sepasukan yang lain amat baik.
"Jurulatih tidak menganggap Safee sebagai orang asing semasa latihan serta memberikan layanan yang sama seperti mana pemain lain," katanya.
Menurutnya, Safee tidak mengalami masalah seperti tempat penginapan yang hanya lima minit berjalan kaki ke pusat latihan Cardiff City.
Sementara itu, mengenai laporan akhbar tempatan Wales yang menggelar Safee sebagai 'David Beckham Malaysia', Zakaria berkata: "Ia mampu menyuntik semangat Safee kerana ramai yang semakin mengenalinya.
"Cabaran berlatih di sana amat bagus buat Safee kerana dia dapat bersama dengan pemain yang jauh lebih tinggi tahap keupayaannya, terutama apabila berlatih dengan penyerang Cardiff City," katanya.

___________Safee all out___________


Cardiff City hand Safee Sali, 'Malaysia's David Beckham', his big chance

Safee Sali
Football correspondent Steve Tucker reports on Cardiff City’s interest in Safee Sali - ‘Malaysia’s David Beckham’
WALK anywhere in Kuala Lumpur and there’s a good chance you might see the face of Safee Sali beaming down.
The name might not mean anything in British football but in Asia they don’t come much bigger.
In fact, Queens Park Rangers boss Neil Warnock described Sali as “the David Beckham of Malaysia”. 

Read more:http://www.walesonline.co.uk/footballnation/football-news/2011/09/14/cardiff-city-hand-malaysia-s-david-beckham-his-big-chance-91466-29416739/
(Tolong baca komen di articles Inggeris nie..apa kata anda)_____________________Go Safee_______________End

CERITA BARU:
______________________________________0 comments: